Чому Лещенку варто накупити нових піджаків

Нардеп-"фрондист" підтвердив закон діалектики: кількість сказаного негативу на адресу колег рано або пізно призводить до якісних змін. Поки що лише депутатського піджака

Політичний оглядач
Чому Лещенку варто накупити нових піджак…

Зараз бійки в парламенті не ті, що колись. Коли навкулачки з'ясовували стосунки націонал-демократи з "регіоналами", то аж цур'я летіло. Бо тоді билися за ідею, а зараз – через особисту образу. За два з гаком роки каденції нинішньої Ради навіть і не згадаєш якоїсь ідеологічної сутички. Ну, хіба "фронтовики" кидалися рік тому на захист Яценюка, якого Барна схопив за причинне місце. Та ще Парасюк з екс-"регіоналами" зачіпався. А так здебільшого - битва задерикуватих півників.

Сьогоднішня бійка в парламенті, внаслідок якої депутатові Лещенку доведеться купляти новий костюм, також нічого особливого із себе не являє. В плані бійцівських навиків її учасників – нардепа-"обірванця" та його колег по фракції Івана Мельничука і все того ж Олега Барни. Проте у неї є інший сенс – Лещенка намагалася "покарати". Рано або пізно це мало статися. В парламентських кулуарах навіть дивувалися, що цей нардеп не отримав стусанів ще рік тому. А дехто навіть проводив історичні паралелі, коли у вересні 2012 року "бютівець" Руслан Богдан заїхав по фізії колезі Григорію Омельченку, якого вважав причетним до роздмухування "педофільського скандалу" на передодні президентських виборів 2010 року. Богдан, коментуючи свій вчинок, заявив, що вимагав від візаві вибачень, але коли той не захотів, довелося вдатися до рукоприкладства. Інакше кажучи, і тоді у Богдана, і зараз у Барни з Мельничуком була одна і та сама мета – по-чоловічому покарати особу, яку вони вважають брехуном.

Власне, усі учасники бійки не приховують того, що її спричинив допис Лещенка у соцмережах. Депутат написав, що його колегам по фракції начебто дали вказівку зверху не приходити на засідання антикорупційного комітету, аби там не було кворуму. Цей допис і став тією краплею, яка нарешті спровокувала жорсткий конфлікт між Лещенком та його соратниками (якщо це можна так назвати) по фракції. Очевидно, це не останній випадок, коли Лещенка спробують покарати прямо в сесійній залі. Це як у футболі: ворота команди-суперниці як зачаровані, до першого голу. І тут питання не в справедливості чи не справедливості силового покарання язикатого депутата, а в тому, чи знайдеться бодай кілька колег, які розборонятимуть наступну бійку за його участю.

Чим закінчиться сьогоднішня сутичка? Для її учасників – нічим. Хоча голова ВР і розпорядився розібратися в ситуації. Кожен з "півників" побіжить на телеканали і доводитиме свою правоту. Не виключено, що Лещенко окремо пройдеться по своїм кривдникам і розповість якісь цікавинки про їхнє життя-буття. А вони навзаєм нагадають про його квартиру та "ватні" дописи в соцмережах коханої депутата. Але про це всі скоро забудуть. Тим паче, що видовище вийшло таке собі - постраждав лише рукав піджака, а не обличчя депутатів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme