Аргентинки роздяглись за право загоряти голими

Аргентинські жінки вийшли на вулиці Буенос-Айреса і інших міст країни, щоб відстояти своє право засмагати топлес на пляжах

Таким чином учасники протесту висловилися проти того, що суспільство має право диктувати їм, як розпоряджатися своїми тілами, повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Mail.

Десятки активісток, озброївшись девізом "Груди не повинні піддаватися цензурі", наполовину оголилися і нанесли на себе написи "Цензура", "Ми не будемо просити у вас дозволу" і "Моє тіло - мій вибір".

Протест жінок був викликаний діями місцевих поліцейських. На початку лютого співробітники поліції вивели з території місцевого пляжу трьох жінок, які загоряли без верху бікіні. Сигнал про "ексгібіціонізм" на пляжі надійшов у поліцію від інших відпочиваючих. Жінки не захотіли йти добровільно і спробували вступити в дискусію з правоохоронцями, стверджуючи, що мають право зіграти без верху так само, як чоловіки. В результаті поліцейські викликали підкріплення і пригрозили заарештувати жінок.

Закон про те, що на пляжі дозволено перебувати топлес, був прийнятий кілька років тому, однак для жителів країни це все ще не є нормою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme