Житомирських бюджетників обслуговує банк країни-окупанта

У прокуратурі Житомирської області та Службі безпеки України стверджують, що не мають повноважень для впливу на ситуацію

Житомирських бюджетників обслуговує банк…

Частина працівників бюджетних установ Житомирської області обслуговуються в АТ "Сбербанк Росії". Про повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Вголос.zt".

У головному управлінні Державної казначейської служби України у Житомирській області, у переліку уповноважених банків, через які має здійснюватися виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, який направлений листом Міністерства фінансів України, фігурує АТ "Сбербанк Росії". Крім того, у 2015 році серед 55 комерційних банків, які стали переможцями конкурсу зі здійснення вищезазначених платежів, визначено ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", повідомляють у відомстві.

У прокуратурі Житомирської області та Службі безпеки України стверджують, що не мають повноважень для впливу на цю ситуацію.

"Норми чинного законодавства не забороняють проводити обслуговування бюджетних та комунальних установ у банківських установах із російським капіталом, у тому числі ПАТ "Сбербанк", – зауважив т.в.о. начальника управління Служби безпеки України в Житомирській області Віктор Панасюк.

Тим часом заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута запевнив, що у казначействах області вже прийняли рішення про переведення працівників, які обслуговуються у "Сбербанку", в інші фінансові установи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme