Як вберегти підлітка від участі у небезпечних флешмобах

Психолог радить батькам не сварити дитину, натомість дізнатися якумога більше інформації про її повсякденне життя

Як вберегти підлітка від участі у небезп…

Про це у "Мост-Днепр" розповіла психолог Ольга Бабенко, передає Depo.Дніпро.

"Флешмоби - дуже популярне явище серед молоді. Кожен вирішує для себе, брати участь у флешмобах чи ні. У підлітковому віці людина більше бачить чорне і біле, ніж півтони, вони максималісти, постійно шукають відповіді на питання, що їх цікавлять. Крім того, підліткам дуже потрібно відчувати себе важливими у зовнішньому світі. Також дуже важлива думка однолітків. І якраз ці потреби флешмоби задовольняють", - зазначила вона.

"Але є у флешмобах і певна небезпека. Іноді незрозуміло, хто є організатором заходів, які цілі вони переслідують. А підлітки в них беруть участь, тому що беруть участь їхні друзі. Можливо, там вони отримують якесь визнання і підтримку, які недоотримує і в родині", - додала психолог.

За її словами, в підлітковому віці управляти дітьми дуже важко, практично неможливо. Необхідно спочатку вибудовувати довірчі відносини. Цікавитися не тільки навчанням, а й інтересами, друзями, запитати, що доброго сталося за день. Необов'язково відразу чекати відповіді. Згодом діалог буде налагоджений.

Нагадаємо, що останнім часом побільшало повідомлень про виникнення груп і флешмобів у соцмережах, участь у яких може довести підлітка до самогубства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme