Чи послухає Кличко громаду на відкритті ТРЦ над "Героїв Дніпра"

Рівно два місяці тому очільник столиці обіцяв призначити громадські слухання щодо будівництва ТРЦ на "Героїв Дніпра", але віз і нині там

Чи послухає Кличко громаду на відкритті…

Скільки сил піарників було витрачено на створення позитивного іміджу Віталія Кличка, але він, схоже, готовий підмочити образ "мера усіх киян" заради будівництва торговельно-розважального центру над станцією метро "Героїв Дніпра".

Останнім часом мер Кличко воліє взагалі не згадувати про це будівництво, хоча ще восени минулого року ледь не на кожному кроці розповідав про те, що без згоди громади Оболоні жодного ТРЦ на скандальній ділянці не буде. Та на ділі усі ці обіцянки виявилися не більшим, аніж звичайним окозамилюванням.

Варто згадати хоча б про те, як мер і його команда у Київраді регулярно ігнорують голосування за надання можливості доступу до трибуни активістам, що борються із забудовою станції метро. Окрім того, кілька місяців поспіль у мерії запевняли, що над станцією проводяться виключно гідроізоляційні роботи і укріплення об'єкту метро. Але врешті-решт у метрополітені визнали, що усі ті роботи проводилися саме для будівництва ТРЦ. Тобто фактично з початку минулого літа усі без виключення роботи там велися лише в інтересах забудованика, в той час як киянам розповідали історії то про боротьбу з МАФами, то про укріплення грунтів.

Не стали на заваді і громадські слухання наприкінці вересня минулого року на яких реальна громада Оболоні заявила про небажання будівництва ТРЦ над метро. Але паралельно були проведені повністю сфальсифіковані слухання за участю спеціально підготовлених "бабушек-дєдушек". Під час яких навіть не проводився підрахунок голосів - втім, і самого голосування не було. Хоча в мерії чомусь зареєстрували цю фальсифікацію, як реальні громадські слухання. Точніше, намагалися це зробити, бо активісти вчасно "спіймали за руку".

Так на сайті Київради досі "висять" два протоколи стосовно громадських слухань щодо будівництва над станцією метро "Героїв Дніпра". Один - справжній - вказує на те, що оболонці проти забудови над станцією підземки. Інший, сфальсифікований – за будівництво ТРЦ.

Варто нагадати, що активістам довелося дуже попотіти, щоб влада Києва зареєструвала справжній протокол громадських слухань, адже з самого початку офіційним у мерії визнали саме сфальсифікований папірець. І от коли врешті-решт чиновники взяли на розгляд обидва документи, виникла колізія, яку по ходу "п'єси" й створили самі чиновники мерії - мовляв, на який протокол рівнятися?

Тоді Кличко пообіцяв влаштувати повторні громадські слухання, які мали остаточно визначити: будувати ТРЦ над метро "Героїв Дніпра" чи ні. На початку грудня минулого року кореспондент Depo.Київ під час однієї з прес-конференцій поставив меру питання, коли ж ці слухання будуть проведенні. Очільник столиці відповів, що не пам'ятає точно, коли вони мають відбутися: чи то наприкінці 2016 року, чи то на початку 2017-ого. І запевнив, що над станцією відбуваються виключно гідроізоляційні роботи. Хоча забудовник щосили будував свій ТРЦ - на початку грудня будівельники вже почали зводити колони для першого поверху будівлі.

З моменту згаданої обіцянки мера про повторні слухання минуло рівно два місяці. Depo.Київ поцікавився у чиновників, коли ж вони нарешті слухатимуть громаду. Проте в Оболонській райдержадміністрації, яка і має все організувати за дорученням мера, заявили, що не отримували від останнього розпорядження про підготовку до такого заходу.

Іншими словами, ані мер Кличко, ані його соратники не зробили нічого, або хоча б на словах вконати обіцянку. Чи налаштовані вони взагалі враховувати думку киян стосовно зведення ТРЦ над метро "Героїв Дніпра" - питання, скоріше, риторичне.

Забудовник в цьому питанні виявився послідовнішим: він обіцяв втулити свій ТРЦ - і стаханівськими темпами тулить. Вже почав зводити другий поверх частини будівлі над нині закритим виходом станції. Масштаби цієї "гідроізояції" видно навіть здалеку.

Між тим, в Оболонській райдержадміністрації додали, що на даний час замовником будівництва ТОВ "Єлікон ЛТД" продовжуються роботи згідно дозвільних документів на будівництво даного об'єкту. А об'єктом є саме торговельно-розважальний центр над станцією метро. Забудовник цього ніколи і не приховував.

Скдалається враження, що мер Кличко вирішив якщо і проводити слухання, то робити це в день відкриття самого ТРЦ, коли приїде перерізати червону стрічку перед входом. От тоді очільник столиці і поцікавиться у мешканців Оболоні чи подобається їм черговий бетонний подарунок. Хоча відповідь вже не матиме жодного значення.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme