Як, розмістивши пост про труп і хіпстерів, киянка отримала 150 пропозицій від роботодавців

Опублікувавши пост-резюме у соцмережі, 25-річна киянка Аліса Абасова стала зіркою Інтернету, а роботодавці буквально завалили її пропозиціями

Як, розмістивши пост про труп і хіпстері…

"Привіт, я Аліса і я шукаю нову роботу. Я можу бути вашою правою рукою, лівою рукою, ногами, очима і парою нових звивин мозку", - написала дівчина у Facebook, і її нестандартне "резюме" стало хітом мережі.

Наразі пост лайкнули понад 7, 6 тис. разів, а поширили – понад 2,9 тис. Скоро популярна публікація принесла результати. Як написала дівчина в наступному пості, її запрошували на роботу, в тому числі, в Білорусь, Казахстан і на Росію, хоча більшість пропозицій були з України.

"Відгукнулося близько 150 роботодавців. Чесно, спеціально не рахувала. Цікавих пропозицій було більше 90 (їх я виписувала окремо, тому тут цифра точніша). Від інших ввічливо відмовлялася одразу", - розповіла Аліса Depo.ua.

Як зазначає наша співрозмовниця, пост у Facebook став першим у її житті резюме.

"Я думала пошукати роботу серед друзів та їхніх друзів, але вийшло інакше. Я люблю писати, для себе, не на замовлення. Люблю, коли в тексті є "подвійне дно". Шаблонні "стресостійкість та комунікабельність" викликають хіба що бажання поспати", - зазначає дівчина.

Завдяки посту Аліса за два тижні побувала на 20 співбесідах. Каже, що у 80% її запрошували на другий етап або ж пропонували роботу.

"Я розуміла, що чекати мене довго не будуть, і треба вирішувати швидко, поки життя дає такий шанс. Проходила співбесіди на різні посади в різні сфери. Приміряла на себе різні ролі, щоб зрозуміти, що саме мені підійде найбільше. Найдовшою ж співбесідою виявилась поїздка до Львова, до ресторатора Костянтина Смолія. Я майже погодилася там залишитися, але Київ втримав", - ділиться Абасова.

А от дивних відповідей на її "резюме" було небагато.

"Один "східний принц" ламаною російською запропонував мені бути його. Якийсь чоловік з українським прапором на аватарці англійською лаяв жінок з України за бажання працювати за кордоном. Погрожував, приводив якісь "факти" і т.д.", - пригадує дівчина.

ЖІНКА, ЯКА САМА ВИХОВУЄ ДИТИНУ, - ПОГАНО. ЯКЩО ЦЕ БАТЬКО - ВІН ГЕРОЙ

Хоча оголошення швидко розлетілося Інтернетом, і зібрало, в тому числі, негативні відгуки, на власній сторінці Аліси коментарі підбадьорливі і допитливі.

Користувачі заохочують Абасову розвивати письменницькі здібності і цікавляться, як їй з малою дитиною на руках вдалося створити власний інтернет-магазин, освоївши усе з нуля.

"Відкрила його, коли синові виповнився рік. Шукала шляхи заробітку, без виходу в офіс. Всьому вчилася сама. Насправді Google і YouTube за рік можуть дати більше корисної інформації, ніж п'ять років інституту", - каже Абасова.

Магазин працює і зараз, але достойних грошей не приносить.

Сімейному ж стану в резюме Абасова присвятила окремий абзац. Написала, що її сину вже шість років, "і це якраз той вік, коли він спокійно залишається з нянями і бабусями, рідко хворіє і не доводиться переживати про його випускні іспитах і невдале одруження".

З особистого ж досвіду киянки роботодавці до наявності дитини ставляться з осторогою.

"Для них діти - це скоріше мінус. Тут і лікарняні, і садки, і хто з дитиною побуде, поки ти працюєш понаднормово. Та й сімейний стан часто лякає. Працює гендерний стереотип "Жінка, яка виховує сама дитину – погано. Батько, який виховує дитину самостійно – герой", - зазначає Абасова.

Втім, креативний пост звів побоювання роботодавців нанівець, і наразі Аліса вже влаштувалася директором проекту у Resto Week (займається проведенням тематичних тижнів у ресторанах).

"Тут зібрано все, що мені цікаво: ресторанний бізнес, піар, можливість керувати і організовувати, вчитися на живому прикладі. Це більше, ніж реклама ресторанів, або можливість недорого смачно поїсти. Це цеглинка в розвиток культури харчування в нашому суспільстві", - розповідає Аліса про свою нову роботу.

4 секрети успішного працевлаштування від Аліси Абасової:

1. Не нервуйте на співбесіді. Поводьтеся природно. Культурно, але природно. Ви не зможете прикидатися завжди. Не візьмуть тут, візьмуть в іншому місці.

2. Визначтеся, чого дійсно хочете і не бійтеся. Більше нічого втрачати, крім часу.

3. Подумайте, яку вигоду можна отримати з сильних сторін, закладених в тебе долею.

4. Ну і головне. Відірвіть п'яту точку від дивана, припиніть скиглити, обговорювати людей в соцмережах, скаржитися на шефа, бідність, владу, політику і підіть нарешті шукати собі роботу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme