Чому воду з-під крану можна пити лише на Сумщині, Чернігівщині та Полтавщині

В інших регіонах вода у трубопроводах непридатна для вживання без термообробки

Чому воду з-під крану можна пити лише на…

Воду з-під крана можна пити тільки в Сумській, Чернігівській і Полтавській областях, тоді як в інших регіонах це не бажано, інформує Depo.Суми.

Про це повідомив віце-президент української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства "Укрводоканалекологія" Олександр Шкінь в коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Правильно відзначають, що в більшості європейських країн воду з крана можна пити. У нас теж є міста, де воду з крана можна пити без проблем. Це Чернігів, це Суми, це Полтава - де водозабір йде з підземних джерел", - зазначив експерт.

За його словами, в більшості інших областей водозабір здійснюється з поверхневих джерел. Як пояснив А. Шкінь, показники якості і безпеки води дуже складно оцінити, формально витримані, однак насправді їх склад вод не завжди відомий.

Так, наприклад, відомо, що в деякі водойми зливають фармацевтичні, лікарські, хімічні речовини, тому що в достатній мірі стічні води не контролюються.

Те ж, що стосується надійності подачі води, то, в основному, вона залежить від внутрішньобудинкових мереж, оскільки в старих будинках вода або не доходить, або вона іржава, або каналізація забита - це зона відповідальності житлово-експлуатаційних організацій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme