Власнику столичного "бункера зброї" повідомили про підозру

Геннадію Конєву, власнику так званого "бункера зброї" на Київщині, оголосили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури м. Києва.

"За результатами розслідування, 07.02.2017 року вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї) КК України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що фахівці Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України провели 26 з 37 експертиз щодо вилучених на складі предметів і за їх результатами "вбачаються обґрунтовані підстави для повідомлення про підозру".

"Згідно з отриманими висновками, надані на дослідження пістолет конструкції Макаров (ПМ) калібру 9 мм., уніфікована танкова самозарядна пушка калібру 14,5 мм та кулемет ZB-30 виробництва ZBROJOVKA-BRNO калібру 7,92х57 мм., відносяться до вогнепальної зброї та придатні для проведення неодноразових пострілів", - наголосили у відомстві.

Наголошується, що вказані висновки підтверджені, зокрема і експериментальними відстрілами на території полігону.

Наразі прокуратура готує клопотання до суду щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

"Найближчим часом очікується завершення інших експертиз щодо предметів, схожих на ракети до систем залпового вогню "Град" та предметів, схожих на гранатомети. Досудове розслідування триває", - підсумували у відомстві.

нагадаємо, 4 листопада 2016 року у прокуратурі заявили, що виявили підземну схованку з великим арсеналом зброї, боєприпасів та БТРом у передмісті Києва.

Згодом Геннадій Конєв заявив, що схованка зброї, яку викрили правоохоронці, насправді є складом макетів легального столичного інтернет-магазину "Парабеллум", де пройшла вже не одна перевірка. У прокуратурі повідомлення про склад магазину зброї назвали неправдою.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme