В Україні стартував проект "Книга добра" за підтримки Клімкіна та Бужинської

Діти зі всієї України будуть ділитися історіями та малюнками про добро

В Україні стартував проект "Книга добра"…

08 лютого 2017 року за підтримки Міністра Закордонних Справ України Павла Клімкіна, Кардинала, верховного архієпископа Києво–Галицького Любомира Гузара, народного депутата України, письменниці Марії Матіос, Міністерства культури Естонії, Міністерства Закордонних справ Угорщини, Міністерства людських ресурсів Угорщини, Посольства Угорщини в Україні, Посольства Естонії в Україні, Генерального консульства Угорщини в м.Ужгород, Національної кіностудії художніх фільмів ім.Олександра Довженка стартує Міжнародний соціальний проект "Книга Добра", що є продовженням Міжнародного соціального проекту "Діти за мир у всьому світі", передає Depo.ua.

Координатор Проекту: БО "Благодійний Фонд "Чисті Серцем" на чолі із Президентом Фонду, народною артисткою України Катериною Бужинською та виконавчим директором Іриною Рабарською. Співорганізатори Проекту: Центр української культури у м.Таллінні ( Естонія) в особі керівника Анатолія Лютюка, Державне самоврядування українців Угорщини в особі Президента Юрія Кравченка, ГО "Громадська ініціатива Галичини" в особі голови правління Лесі Качурової, Почесне консульство Угорщини у м.Івано-Франківськ та області в особі Консула Василя Вишиванюка та Почесне консульство Угорщини у м.Львові в особі Консула Лариси Малех.

Основна мета та завдання Проекту - створення книги із найцікавішими історіями та ілюстраціями про Добро. Книга створюватиметься у майстернях Центру української культури м. Таллінн (Естонія), яким опікується Анатолій Лютюк. Її зшиють із унікального паперу (черпаного), що буде виготовлений вручну із привезених з України клаптиків тканин з одягу авторів творчих робіт, та з рослинних зерен. До написання добрих історій про Добро координатори Проекту планують залучити 10-15 тис. осіб різного віку з усіх регіонів України.

Етапи проекту:

І етап - Оголошення про старт Проекту. Збір історій про Добро;

ІІ етап - Розгляд історій про Добро Редакційною радою, відбір учасників Проекту;

ІІІ етап - Формування книги із відібраних історій. Друк книги. Розповсюдження книги серед дітей;

IV етап - Оголошення конкурсу серед дітей - на кращі малюнки до відібраних історій про Добро, які увійдуть у книгу. Планується залучити біля 300 тис. дітей;

V етап - Збір малюнків про Добро, розгляд малюнків, відбір учасників Проекту;

VI етап - Виготовлення 100 екземплярів ексклюзивних книг "Книга Добра" у майстернях Центру української культури у м.Таллінн (Естонія);

VIІ етап - передача Книги Добра в 50 національних бібліотек країн світу.

У майбутній Книзі буде розміщено 50 найкращих реальних історій - про Добро довкола нас - та 50 малюнків ("Добро очима дітей"), які обере Редакційна рада Проекту.

Організатори Проекту планують виготовити 100 ексклюзивних екземплярів "Книг історій про Добро" (на черпаному папері) та 10 000 друкованих примірників. 25 унікальних "Великих книг", разом із друкованими копіями, буде презентовано в усіх обласних центрах України та передано бібліотекам і загальноосвітнім школам.
За участю дітей з різних областей України, в межах реалізації Проекту, запланована презентація "Книги історій про Добро" та її передача у майже 50 країн світу. Насамперед, її передадуть в Національну бібліотеку Ватикану (Італія), бібліотеку Конгресу США, Королівську бібліотеку Великої Британії та Олександріївську бібліотеку (Єгипет).
100 юних переможців конкурсу малюнків "Добро очима дітей", 100 активних учасників Проекту та 50 учасників історій, відібраних до "Книги Добра", по завершенню Міжнародного соціального проекту поїдуть на літній відпочинок в Угорщину.

Окрім того, вихованці шкіл, які візьмуть активну участь у Проекті, матимуть змогу презентувати "Книгу Добра" в одній із 50-ти країн світу - стануть очевидцями її передачі адресатам.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Країна Укропів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme