В Сумах розгорнуто додаткові "теплі точки"

За інформацєю обласного Гідрометцентру, наступна ніч та день будуть дуже морозними

В Сумах розгорнуто додаткові "теплі точк…

Синоптики інформують про те, що зниження температури повітря до 20 градусів морозу вдень та до 26 градусів вночі збільшує небезпеку обморожень та переохолоджень, пише Depo.Суми з посиланням на департамент комунікацій сумської міськради.

З огляду на це, в місті розгорнули 35 пунктів обігріву. 18 із них функціонують при бібліотеках міста, ще 16 – при лікувально-профілактичних закладах, та один – у Центрі реінтеграції бездомних осіб за адресою: вул. Робітниче селище, 14.

За період з 1 січня по 7 лютого поточного року пункти обігріву відвідали 367 осіб, 13 з яких були госпіталізовані з діагнозом обмороження.

Аби ж містяни не стали жертвою морозів, рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними. Сумчан просять не вдягати тісний одяг та взуття, захищати відкриті ділянки шкіри, не виходити без потреби на вулицю або обмежити перебування на відкритому повітрі.

Особливо слід берегтися хворим на судинні захворювання та цукровий діабет. Не вживати алкоголь, що може призвести лише до швидкого замерзання.

Якщо ж з'явилися перші ознаки обмороження: біль або порушення чутливості кінцівок, поява плям блідо-синюшного відтінку, пухирців з рідиною (особливо небезпечні – червоні), у таких випадках необхідна долікарська допомога. У першу чергу треба поступово зігрітися (рукавички, шкарпетки, ковдра, чай або інші теплі напої) та добре поїсти.

Ушкоджені кінцівки необхідно обмотати стерильним бинтом або серветками та негайно звернутися за кваліфікованою допомогою до лікаря-хірурга.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme