UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У справі Шеремета опитали понад 1800 свідків, призначили 16 еспертиз

У рамках розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета було опитано понад 1800 свідків і призначено 16 експертиз 

Про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Depo.ua.

"За час слідства було опитано тисячу вісімсот людей, вивчається 150 терабайт інформації з камер відеоспостереження призначено 16 комплексних експертиз, дев'ять з яких завершені", - поінформував міністр.

У свою чергу, заступник голови Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко уточнив, що було опитано понад 1800 осіб, з них понад 300 - це безпосередньо очевидці вибуху, мешканці будинків в районі вибуху та місця проживання Шеремета. Також слідчі опитали 420 ймовірних підозрюваних, понад 200 таксистів та їх пасажирів, які проїзджали повз місце трагедії.

Крім того, було опитано понад 60 людей з оточення та професійних зв'язків вбитого журналіста. "Встановлюються та опитуються політики, бізнесмени та державні діячі щодо обставин, можливих скарг", - сказав Вакуленко.

До розслідування цієї справи залучали фахівців з США.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня у центрі Києва. В його автомобілі здетонував вибуховий пристрій. Слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство.

На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, а згодом в МВС заявили про наявність записів з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет останнім часом працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вєсті". В Україні створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme