У Полтаві Антимонопольний комітет звинуватив міську владу у бездіяльності

Відкрита справа щодо бездіяльності Управління ЖКГ Полтави, яке не виконує свої функціональні обов'язки в частині контролю виконання робіт про розчищенню вулиць міста від снігу та криги

У Полтаві Антимонопольний комітет звинув…

Стан полтавських тротуарів не задовольняє жителів міста. Про це свідчить не лише обговорення в інтернеті, а й кількість звернень до Антимонопольного комітету України, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Громадське ТБ.Полтава.

На думку голови Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимира Оніщенка, ситуація є катастрофічною. Жителі Полтави своїми ногами фактично перемелюють кригу товщиною до 10 см.

"Були проведені тендери, і суб'єкт господарювання, який займається чисткою, в минулому році отримав 72 млн грн. Є також ЖЕО № 2, який також отримує кошти з бюджету на очищення "червоних" ліній тротуарів", - повідомив Володимир Оніщенко.

Наразі розпочата справа щодо неподання інформації від ТОВ "Управління механізації будівництва № 23" та Управління житлово-комунального господарства. Вони ухиляються від надання інформації, на яких вулицях надають послуги та хто приймав цю послугу і підписував акти виконаних робіт.

Також відкрита справа щодо бездіяльності Управління житлово-комунального господарства. Останнє не виконує свої функціональні обов'язки в частині контролю виконання робіт.

Помітно, що останнім часом є певний ажіотаж до розчищення тротуарів з боку комунальних підприємств, але у відповідності до нормативів, при випаданні снігу товщиною 2 см, двірники зобов'язані відразу змітати сніг мітлою, при випаданні снігу шаром від 5 см - треба зчищати лопатами.

Володимир Оніщенко повідомив, що в ЖЕО № 2 відсутня кількість двірників, яка необхідна для забезпечення прибирання відповідних закріплених територій. Утім, послуга з очищення тротуарів надається коштом жителів міста. Вказаним установам загрожує штраф до 10% від надходжень попередніх періодів - за минулий рік.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme