У Львові обирають найкращий проект для вшанування пам'яті Небесної сотні

У Львові триває конкурс проектів на облаштування громадського простору

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Львівську газету, у Львові обирають найкращий проект для вшанування пам'яті Небесної сотні.

Наступного тижня у Львові мають оголосити переможців конкурсу на облаштування громадського простору пам'яті Небесної сотні. Створити його планують на Губернаторських валах – у парку, що простягається від Порохової вежі до вулиці Кривоноса.

Переможця обиратимуть серед 25 проектів, що надійшли на конкурс. Найбільше, кажуть в оргкомітеті, зі Львова та Києва, але є також учасники з Одеси, Дніпра й інших міст України. Для переможців передбачено призовий фонд із міського бюджету у розмірі 180 тис грн. За перше місце автор проекту отримає 90 тис. грн., за друге – 60 тис. грн. і за третє – 30 тис. грн.

"До нас зголосилися 36 учасників, свої роботи прислали 25 із них. Це дуже хороший показник. Цього разу вималювалося кілька дуже цікавих робіт і журі буде з чого вибирати. Світовий тренд – використання брутальних матеріалів, наприклад, іржавого металу. У цьому контексті подано хороші роботи, які викликають сильні емоції. Багато проектів пропонують залучення усієї території, розглядаючи об'єкт комплексно. Є проекти, які пропонують сформувати у парку площу, а деякі – ні. Критерії – просторові якості проекту, композиція, толерантність до середовища. А головне – емоційна та змістовна частина проекту", – розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme