UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суд Харкова про адмінкорупцію депутата Кернеса: Виключно в інтересах територіальної громади

Депутат Харківської міськради фракції "За Харків, за Відродження" Володимир Зінченко голосував за виділення своєму заводу 2,5 га землі в місті

Суд Харкова про адмінкорупцію депутата К…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у постанові Дзержинського районного суду Харкова від 1 лютого.

Адміністративний матеріал за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (ухвалення рішення в умовах реального конфлікту інтересів) на голову правління ПАТ "Харківський завод "Оргтехника", депутата Харківської міської Зінченка склали працівники Управління захисту економіки.

Згідно матеріалів, правоохоронці встановили, що під час сесії 23 грудня 2015 року Зінченко проголосував за надання згоди своєму підприємству на відновлення меж земельної ділянки площею 2,51 га, що належить територіальні й громаді Харкова, для експлуатації та обслуговування основних, підсобних та допоміжних споруд по вулиці Молокіна, 1 в Основ'янському районі Харкова.

Депутат своєї провини не визнав і попросив закрити провадження через відсутність у його діях складу правопорушення.

Він пояснив, що земельна ділянка, при цьому меншою площею (2,4 га), була виділена заводу 30 липня 1969 року. Зараз земельна ділянка, питання про відновлення меж якої було предметом розгляду сесії міської ради, знаходиться в користуванні ПАТ "Харківський завод "Оргтехніка" на підставі рішення Безлюдівської селищної ради народних депутатів від 10 вересня 1996 року та підтверджується державним актом на право постійного користування землею.

У зв'язку з розширенням території Харкова у 2012 році ділянка увійшла в межі міста, виникла необхідність її оформлення рішенням Харківської міської ради. Депутат "вважає, вказане рішення сесії є суто технічним".

"Надання дозволу на відновлення меж земельної ділянки не надає будь-якого права щодо володіння або користування земельною ділянкою. Сам по собі факт отримання дозволів на відновлення меж земельної ділянки не є матеріальним благом чи будь-якою перевагою, яку міг би отримати таким чином ПАТ "Харківський завод "Оргтехніка" через моє службове становище", - зазначив депутат.

Суд також встановив, що, приймаючи це рішення сесії, депутати міської ради стимулюють стягування земельного податку та податку на нерухоме майно, що в свою чергу поповнює бюджет Харкова, і це свідчить про відсутність приватного чи майнового інтересу.

"Навпаки, його голосування було направлене на захист інтересів територіальної громади Харкова. Коли земельна ділянка знаходилася в с. Безлюдівка, ПАТ "Харківський завод "Оргтехніка" сплачував земельний податок згідно нормативної грошової оцінки ділянки та коефіцієнту індексації - 20 627 грн на рік, то після приєднання її до меж м. Харкова - 74 772 грн. Рішення приймалося Харківською міською радою, тобто колегіальним органом у складі 82-х депутатів, присутніх на сесії. Рішення прийнято більшістю голосів, тому його голосування не мало впливу на його прийняття, що є обов'язковою умовою наявності конфлікту інтересів", - йдеться в судовому рішенні.

Суд встановив, що депутат діяв у межах своїх повноважень, рішення приймав не самостійно та діяв "виключно в інтересах територіальної громади".

Відтак, суд постановив адміністративне провадження закрити у зв'язку з відсутністю в діях депутата складу адміністративного правопорушення.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme