Сергій Рибалка надав комплексні пропозиції з реформування фінансового сектору економіки до Плану пріоритетних дій Уряду

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка вніс комплексні пропозиції з реформування фінансового сектору економіки до Середньострокового Плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року

Сергій Рибалка надав комплексні пропозиц…

Він перерахував п'ять найважливіших чинників для розвитку української економіки, передає Depo.ua.

"Ми детально вивчили урядовий План пріоритетних дій. В ньому зовсім відсутня інформація відносно реформування фінансового сектору економіки. Кредитування довгострокових інвестиційних проектів для виробництва товарів та послуг із високою доданою вартістю входить до топ-5 найважливіших факторів для прискореного цивілізаційного розвитку будь-якої країни. Це яскраво підтверджує досвід усіх економічних тигрів. А це означає, що всі урядові програми повинні бути максимально інтегровані з програмами розвитку фінансового сектора", – зауважив Сергій Рибалка.

За словами голови фінансового комітету, більше половини банківської системи України знаходиться в управлінні Уряду після націоналізації Приватбанку. Проте, не зважаючи на це, в урядовому Плані про це немає жодного слова. Сергій Рибалка переконаний, що "потрібна стратегія управління державними банками, адже вони повинні стати інструментами державної промислової політики".

"Найголовніше – необхідні механізми здешевлення кредитування реального сектору економіки. Запропонував доповнити План пропозицією щодо створення Державного банку відбудови і розвитку, Індустріальних парків, Агентства підтримки малого бізнесу", – сказав Сергій Рибалка.

Він підкреслив, що урядовий План не містить жодної згадки про Експортно-кредитне агентство, не зважаючи на те, що минулого року був ухвалений відповідний закон, і в його необхідності вдалося переконати Прем'єр-міністра України.

"Для відновлення кредитування потрібно передбачити серед головних кроків ухвалення та реалізацію нашого пакету законопроектів, який стосується захисту прав споживачів фінансових послуг та стабілізації всієї банківської системи. План повинен містити чіткі заходи щодо скорочення державного боргу. Якщо ми не почнемо сьогодні активно працювати в цьому напрямку, то наступні 20-30 років все, що ми могли б вкласти у власний розвиток, будемо віддавати зовнішнім кредиторам. Це означатиме, що майбутнє двох наступних поколінь буде приречене. Ми не маємо права цього допустити", – наголосив Сергій Рибалка.

"Звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням підтримати та врахувати запропоновані мною пропозиції до Середньострокового Плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року", – сказав Сергій Рибалка.

Він також повідомив, що ці пропозиції є розширеною версією фінансової частини комплексних пропозицій, які були надані фракцією Радикальної партії до Середньострокового Плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme