UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура підозрює одного з ватажків "ДНР" у викраденні чотирьох дітей

Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі членами терористичної організації "ДНР" чотирьох підлітків

Як передає Depo.Донбас, про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Слідчі встановили, що у вересні 2016 року за наказом громадянина Росії Павленка Володимира, якого терористи називають "міністром держбезпеки "ДНР", бойовики незаконно позбавили волі чотирьох громадян України 1998-2001 років народження.

За інформацією правоохоронців, бойовики підозрюють підлітків у скоєнні злочинів. Зараз їх продовжують незаконно утримувати під вартою.

За даним фактом проводять спеціальне (заочне) досудове розслідування, оскільки правопорушники перебувають на тимчасово окупованій території.

"Зараз так званому міністру державної безпеки терористичної організації ДНР, яким є громадянин Російської Федерації Павленко В. М., офіційно оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб) КК", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо 12 вересня, на окупованій території Донбасу "МДБ ДНР" піймало п'ятьох підлітків, яких звинуватили у підриві автомобілів, цивільних і військових об'єктів "на замовлення СБУ".

Бойовики поширюють інформацію, що хлопців завербував військовослужбовець зі складу добровольчого батальйону "Айдар" і погрозами змусив виконувати диверсійні операції. За даними бойовиків, підліткам за це ще й платили.

Читайте також: Як бойовики "ДНР" допитували дітей, яких звинуватили у диверсіях (ВІДЕО)

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme