Польські депутати долучились до акції на підтримку Сущенка

Депутати Сейму Польщі Марцін Свенціцький і Цезарій Грабарчик долучилися до акції #FreeSushchenko на підтримку журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка

Фото журналіста з написом #FreeSushchenko депутат Свенціцький розмістив у своєму акаунті у Facebook, передає Depo.ua.

"З Цезарієм Грабарчиком вимагаємо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, якого ув'язнено у Москві. Сущенко був арештований в день прибуття до Москви у вересні 2016 року за підозрою у шпигунстві", - написав депутат Сейму.

Нагадаємо, сьогоднішня акція #FreeSushchenko приурочена до дня народження журналіста Романа Сущенка, який незаконно утримується на Росії.

Довідка: Кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року.

24 січня на засіданні ПАРЄ в Страсбурзі ухвалили резолюцію, в якій були висунуті вимоги звільнити Сущенка, а також припинити переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

25 січня Лефортовський райсуд Москви подовжив арешт журналісту ще на три місяці - до 30 квітня 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme