UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Оповіщення населення про надзвичайні ситуації на Хмельниччині є, але на Волочищині його не почують

Не забезпечені належно доступом до екстерної системи жителі 30-кілометрової зони спостереження ХАЕС

Оповіщення населення про надзвичайні сит…

Про проблеми щодо належної роботи обласної системи централізованого оповіщення йшлося на нараді, де підводили підсумки роботи територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області, повідомляє Depo.Хмельницький.

Дотепер в райдержадміністраціях не створили відповідні чергові служби, немає 100% оповіщеня населених пунктів зони спостереження Хмельницької АЕС в Білогірському, Ізяславському та Шепетівському районах.

А в тих селах, де немає проводового радіо не встановлюють ФМ-приймачі, хоча б в приміщеннях органів місцевого самоврядування, закладах освіти, охорони здоров'я, культури, соціального захисту та в місцях з масовим перебуванням людей.

У Волочиському районі, приміром, з 88 населених пунктів радіофіковано лише 6, є лише 4 електросирени, з яких тільки одна автоматичного запуску, на весь район - 9 гучномовців.

В Дунаєвецькому районі з 86 населених пунктів радіофіковано - 15, а в наявності лише 1 електросирена та 1 гучномовець.

Торік жодної копійки не виділили на оповіщення в Деражнянському, Дунаєвецькому, Старосинявському, Красилівському, Летичівському, Новоушицькому, Хмельницькому, Шепетівському районах та місті Старокостянтинів.

За рахунок місцевих бюджетів у 2016 році придбали та встановили в райдержадміністраціях 7 пристроїв автоматичного дозвону, ремонту та встановили 5 сирен ручного запуску, 61 вуличний гучномовець, 3 мегафонів, 754 FM-приймачів.

Зразковим з організації оповіщення населення в області можна вважати Славутський район. Тут торік встановили пристрій атоматичного дозвону та закупили і запустили 23 коплекти голосового оповіщення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme