Нищука просять не дати збудувати "Одоробло" на площі Свободи в Харкові

Харків'яни написали листа міністру культури України Євгенові Нищуку з проханням зупинити забудову на площі Свободи

Нищука просять не дати збудувати "Одороб…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це під час прес-конференції повідомила одна з авторів листа, онучка архітектора Олексія Бекетова Олена Рофе-Бекетова.

За її словами, у листі харків'яни попросили зупинити забудову площі Свободи і не допустити порушення архітектурного ансамблю площі. "Суть листа в тому, що ми просимо зупинити намагання будь-що будувати на площі Свободи в Харкові", - сказала Бекетова.

За її словами пам'ятники повинні увіковічувати важливі події, проте наразі подій, вартих бути увічненими на головній площі немає. "На даний момент ніякої події вартої того, щоб увічнити її в пам'ятнику на площі не відбулося,- зазначила Бекетова.

Вона наголосила, що лист підписали як прості харків'яни так і багато відомих діячів міста.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена 86-метрова колона із ангелом і хрестом. Одним із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. 6 лютого біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони. Тоді ж із третьої спроби суд взяв до розгляду позов активістів про скасування результатів бліц-конкурсу.

Петиція до міськради з проханням скасувати результати конкурсу набрала необхідні для розгляду 5 тисяч підписів у рекордні два дні.

Читайте також: Де архітектори Кернеса шукали натхнення для забудови найбільшої площі Європи

"Одоробло" на площі Свободи: Три фатальні помилки Кернеса

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme