UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Незважаючи на вугільну блокаду Донбасу, ТЕС працює в штатному режимі

Незважаючи на блокаду Донбасу, є можливість підтримувати роботу ТЕС

Як передає Depo.Донбас, про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

"Я хочу заспокоїти, є можливість сьогодні підтримувати в нормальному штатному режимі ці теплоелектростанції", - сказав Зубко.

Разом з тим віце-прем'єр дивується, чому нардепи-учасники блокади, які голосували за зміни в бюджетний кодекс для того, щоб податки з українських підприємств, які працюють на тимчасово окупованих територіях, надходили в державний бюджет України і перерозподілялися на контрольовані українською владою території Донбасу для їх відновлення та розвитку, зараз блокують ці поставки.

"Яким чином можна голосувати спочатку для того, щоб зараховувати податки цих українських підприємств, які там зараз з наших надр видобувають вугілля і поставляють на нашу територію, і потім одночасно блокувати поставки вугілля, особливо в лютому, коли ми можемо відчути дефіцит такого вугілля", - зазначає Зубко.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу, було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів.

26 січня ветерани АТО заблокували вузлову станцію "Світланове" в Луганській області. 30 січня на ділянці колій у "сірій зоні" вирізали ділянку рейок, при цьому учасники блокади заявили, що не причетні до цього.

Народний депутат Семен Семенченко повідомив, що блокувальники на трасі під Бахмутом лишилися на своїх позиціях.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme