Нардепа-екс-"айдарівця" звинувачують у створенні ОЗГ, - ЗМІ

Народному депутату, екс-командиру "Айдара" Сергію Мельничуку 8 лютого вручили копію обвинувального акта у справі про створення організованої злочинної групи

Про це свідчить розписка про отримання документа, передає Depo.ua з посиланням на РБК-Україна.

У розписці, зокрема, йдеться, що Мельничук отримав копію обвинувального акта у кримінальному провадженні від 10 липня 2015 року.

У той же час сам нардеп у приписку до документа висловив незгоду зі своїм статусом. "Зі статусом підозрюваного не згоден, так як підозра не вручалось відповідною посадовою особою", - написав Мельничук.

Повідомляється, що Генеральною прокуратурою було складено новий обвинувальний акт за обвинуваченням народного депутата України Мельничука та його спільників у вчиненні злочинів, пов'язаних із організацією банди та участі у ній з метою нападів на підприємства, установи, організації та окремих осіб, розбійними нападами, незаконним заволодінням автотранспортом, незаконним позбавленням волі, нападами на працівників правоохоронних органів, дезертирством та самовільним залишенням військової частини військовослужбовцями тощо (ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 407 КК України).

9 лютого обвинувальний акт буде повторно скеровано для розгляду до Шевченківського районного суду м. Києва.


Нагадаємо, 3 червня 2015 року Мельничука позбавили недоторканності, проте депутати не дали згоди на його арешт.

За даними ГПУ, Мельничук підозрюється в злочинах, передбачених ст. 257 Кримінального кодексу (бандитизм), і низці інших злочинів, і в сукупності йому може загрожувати довічне ув'язнення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme