Євробачення-2017: Хто з учасників другого півфіналу здивує талантом, а хто виступає в Москві

У цю суботу, 11 лютого пройде другий півфінал національного відбору Євробачення-2017. На одній сцені зійдуться давно знайомі глядачу виконавці і новачки, які поки залишаються загадкою

Євробачення-2017: Хто з учасників другог…

Depo.ua пропонує познайомитися з короткими історіями учасників, їхніми треками і дізнатися про можливі скандали, які можуть розгорітися навколо музикантів.

1. LETAY

Харківський рок-гурт Letay - нова інкарнація проекту We are! - виступить на конкурсі з композицією World is Calling.

"Коли я записав цю пісню, відразу зрозумів, що вона повинна прозвучати на Євробаченні. Я хочу представляти Україну і хочу, щоб її знову почув весь світ", - зазначив лідер гурту Ілля Рєзніков.

Композиція з елементами року та спейсу претендує на легку філософічність, а записана українською і англійською мовами, що може сподобатися і журі, і глядачам попри те, що про сам гурт в Україні знають не так вже й багато.

2. Міла Нітич

Конкурсантка довго тримала композицію у секреті, викладаючи лише її уривки, а презентувала лише кілька днів тому.

Як зазначається у релізі, пісня "нагадує людям про те, що, незважаючи на падіння і помилки, вони повинні рухатися далі і перемагати".

Особливим відкриттям композиція стане навряд чи - скроєна за всіма канонами поп-жанру, вона видається естрадним штампом, від яких глядачі шоу вже встигли втомитися.

Нагадаємо, Міла Нітич - старожил української сцени. Про неї дізналися ще у 2009, після участі дівчини у конкурсі "Нова хвиля". У 2011 співачка подалася на Євробачення, але поступилася Міці Ньютон.

3. KUZNETSOV

Відеоблогер Руслан Кузнєцов став міні-сенсацією. Адже попри популярність на YouTube про його музичний талант мало хто знав.

До участі у конкурсі виконавець підійшов відповідально - навіть попередив шанувальників, що тимчасово припиняє випускати нові ролики.

На Євробачення Кузнєцов підготував композицію Deep Shrives, яка вийшла доволі драйвовою. На YouTube - понад 56 тис. переглядів, що для цьогорічного нацвідбору - результат непоганий.

4. AGHIAZMA

Важкий рок на Євробаченні гратиме гурт AGHIAZMA. На сторінці у соцмережі музиканти вже заявили, що представлятимуть "весь український андеграунд".

Для конкурсу музиканти записали композицію Synthetic Sun "про комерційний підхід до мистецтва, про запеклу боротьбу за популярність, про бажання слави заради самої слави і звичайно про найголовніше - про свободу вираження поглядів особистості".

На YouTube композиція представлена і того гучніше - як пісня, "котрій судилося стати зброєю правди у нерівному бою з нечистотами поп-індустрії на конкурсі Eurovision 2017".

Втім, попри важкувате звучання особливої виразності звучання у композиції досягнути не вдалося. Схоже, вирішили акцентувати на одному з улюблених прийомів шоу-бізу: "У нас є фішка, а значить, про нас заговорять".

5. DETACH

Рок-формацію Detach фанати талант-шоу могли побачити в "Голосі країни" і X-Factor, а загалом на музичній арені гурт вже шість років. Жанр музики самі артисти визначають як ню-метал чи альтернативний метал.

На Євробачення підготували композицію Distance - про те, "як складно, але в той же час важливо зберігати емоції на відстані, про те, як іноді не вистачає близьких людей поруч".

Гурт додає, що Distance - їхній перший трек про кохання.

Інтерв'ю з гуртом читайте тут.

6. ROZHDEN

Rozhden підготував на Євробачення пісню Saturn, яку ніби-то написав спеціально для конкурсу. Зазначається, що лірика композиції має дещо спільне зі стилем Jamiroquai, який вплинув на самого виконавця.

Композиція на межі фанку і хіп-хопу доволі енергійна, хоча через змазані акценти, не запам'ятовується ані з першого, ані з другого прослуховування.

Про виконавця, який припав до душі Діані Арбеніній публіка дізналася з другого сезону "Голосу". Тривалий час парочці навіть приписували роман.

У 2014-му році виконавець, який співає поп з елементами хіп-хопу, презентував дебютний альбом "Правда".

Впродовж останніх років Rozhden регулярно виступає на Росії і бере участь в російських телешоу, чого не приховує.

Так, на його сторінці у Facebook один з останніх постів - відео виступу на шоу "Вечерний Ургант".

Платівку R2 співак представив на сцені Москви і Санкт-Петербургу.

В коментарях на YouTube виконавця за стилем порівнюють з гуртом SunSay, якого минулого року активно критикували за небажання відмовитися від російського ринку. Можна передбачити, що ROGZDEN спіткає та сама доля. Хоча в музичному плані SunSay видається явищем набагато яскравішим.

7. Panivalkova

Гурт Panivalkova, який теж пробував сили на X-Factor, заворожує незвичним набором інструментів, цікавими етнічними образами і неформатним стилем, які самі учасниці гурту називають "чуттєвим мінімалізмом".

Для виступу обрали трек "Докучаю", який, втім вирішили не оприлюднювати до конкурсу.

Поки що гурт інтригує шанувальників, акцентуючи, що їхня пісня - "абсолютно шаманський трек, замовляння на любов, круговерть емоцій".

Наразі багатьох приваблює оригінальність колективу, а музичні продюсери прочать PaniValkova вихід у фінал.

8. ILLARIA

З творчістю співачки Illaria українці знайомі давно, хоча широкої популярності їй здобути не вдалося. В портфоліо дівчини - участь у різноманітних талант-шоу, включаючи "Червону руту" і "Голос країни". Минулого року випустила новий альбом "Я жива".

Для Євробачення виконавиця підготувала композицію Thank you for my way.

Пісня написана в традиційному для виконавиці поп-жанрі з несуттєвими вкрапленнями етніки, які, втім, могли б допомогти співачці не загубитися в загальному поп-звучанні конкурсу.

Національний відбір українського учасника конкурса "Євробачення" організовують спільно телеканали "Перший національний" та СТБ, півфінали і фінал конкурсу відбудуться в Палаці культури КПІ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme