Морози в Харкові: Пунктам обігріву потрібні одяг та їжа

У Харкові працюють 11 стаціонарних пункти обігріву

Морози в Харкові: Пунктам обігріву потрі…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі Харківської міськради, про це розповіла віце-мер Світлана Горбунова-Рубан.

За її даними, ці пункти знаходяться в дев'яти районних територіальних центрах соціального обслуговування, в Центрі реінтеграції безпритульних (вул. Миру, 102), а також у Харківському міському центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю "Промінь" (пр. Перемоги, 77-а). Ці установи приймають усіх громадян, яким потрібен обігрів.

За словами Горбунової-Рубан, на практиці до територіальних центрів звертається небагато громадян, оскільки ці установи приймають у денний час. Основна маса звернень припадає на центр реінтеграції, в якому люди перебувають не тільки вдень, але і вночі. Якщо в не дуже холодні дні центр приймає 50-60 осіб на добу, то в сильні холоди - до 80. Вчора там ночували 84 людини.

"Звичайно, основна маса людей у цій установі - безпритульні. Крім обігріву вони потребують і харчування. Тому ми звернулися до керівників харківських супермаркетів із проханням виділити певні продукти", - розповіла Горбунова-Рубан.

Вже сьогодні вдень до центру передали 100 кг печива, 20 кг цукру, 1 тис. пачок чаю, 200 пакетів супів, одноразовий посуд.

Також у територіальних центрах нужденні мають можливість отримати теплий одяг. Харків'яни можуть приносити непотрібні теплі речі в ці установи. Також одяг і їжу чекають у центрі реінтеграції, де безпритульних найбільше.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme