Мей: Незалежної Шотландії не буде в Євросоюзі

Незалежно від Лондона Шотландія не стане частиною Європейського союзу

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Законодавець Шотландської національної партії поставив Мей питання про те, чи має намір уряд вийти з ЄС без узгодження думок регіональних парламентів Великої Британії.

"Він постійно говорить про інтереси Шотландії в Європейському союзі - ніякої незалежної Шотландії не буде в Європейському союзі", - заявила Мей.

Нагадаємо, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що після ухвали рішення Верховного суду Британії стає "більш очевидно" те, що Шотландія повинна провести новий референдум про незалежність, та анонсувала нову законодавчу ініціативу, яка дозволить шотландському парламенту голосувати щодо Brexit.

7 лютого парламент Шотландії проголосував проти законопроекту про вихід з Євросоюзу (Brexit), підготовленого урядом Великої Британії.

Минулого тижня депутати Палати громад 498 голосами проти 114 у першому читанні підтримали поданий урядом законопроект щодо виходу з ЄС. Другому голосуванню, яке має відбутись у середу, 8 лютого, мають передувати триденні дебати. Протягом них парламентарі планують розглянути низку поправок. Після голосування у Палаті громад законопроект має бути переданий на затвердження до Палати лордів.

Референдум щодо членства Великої Британії в ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За вихід з Євросоюзу проголосували 51,9% жителів країни. Водночас більшість шотландців проголосували за те, щоб велика Британія залишилася в складі ЄС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme