Луганщина під обстрілом мінометів, СПГ та САУ: Двох військових поранено

Протягом доби, 7 лютого, за інформацією наданою штабом АТО, поліцейські зареєстрували 20 фактів обстрілів української території Луганської області

Як повідомляє прес-служба Луганської ВЦА, бойовики 11 разів обстрілювали територію Попаснянського району, передає Depo.Донбас.

З напрямку селища Калинове (територія тимчасово підконтрольна НЗФ "ЛНР") обстрілювали селище Новозванівка з "АГС-17" (135 гранат), з міномету калібру 82 мм (3 міни), "СПГ-9" (5 пострілів). З напрямку Калинового та Калиново-Борщуватого з "АГС-172 (60 гранат), "СПГ-9" (2 постріли) та "БМП-2" (6 черг), великокаліберного кулемету (15 черг) та стрілецької зброї (20 черг) обстрілювали Новоолександрівку.

"З того ж напрямку з "АГС-17" (17 пострілів) гатили по місту Попасне, з "СПГ-9" (8 пострілів) та з міномету калібру 80 мм (12 пострілів) обстрілювали Троїцьке. Під час обстрілів Троїцького мінно-вибухові та осколкові поранення отримав військовослужбовець ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що ще один військовослужбовець отримав тяжкі мінно-вибухові та осколкові поранення внаслідок підриву на розтяжці у районі селища Сизе Станично-Луганського району.

"Потерпав від обстрілів бойовиків і Новоайдарський район. Бойовики 9 разів відкривали вогонь по околицях с. Кримське з територій тимчасово підконтрольних НЗФ "ЛНР" з напрямків с. Червоноградське - з "САУ" калібру 122 мм (32 постріли), з смт. Словяносербськ - з міномету калібру 82 мм (15 мін), з с. Сміле - з "САУ" - калібру 122 мм (10 пострілів) та міномету калібру 82 мм (47 мін), міномету калібру 120 мм (10 мін), калібру 120 мм (25 мін) та великокаліберного кулемету (10 черг). З м. Кіровська відкривали вогонь з "САУ" калібру 122 мм (32 постріли)", - йдеться у повідомленні.

Всі зареєстровані факти обстрілів внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 258 КК України "Терористичний акт".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme