UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Китай обвалив криптовалюту Bitcoin

Курс криптовалюти Bitcoin (біткойн) через повідомлення про те, що китайський регулятор відновив інтерес до цієї криптовалюти в середу, 8 лютого, падав на 2%

Як повідомили джерела Bloomberg, Народний банк Китаю (НБК, ЦБ країни) 8 лютого провів зустріч за закритими дверима з провідними китайськими платформами криптовалют, передає Depo.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

До порядку денного включені питання відмивання грошей через криптовалюти, включаючи біткойн.

До 12:20 за Києвом у середу ціна біткойна, розрахована за індексом Уинклвосса (Winklevoss Index, Winkdex), опустилася на 1,7%, до трохи більше 28. Winkdex використовує курси біткойна на трьох найбільших кваліфікованих біржах криптовалют за обсягом торгів.

Відзначається, що за останні 30 днів обсяг обміну біткойнів на юані скоротилися на 33%, свідчать дані присвяченого цій валюті веб-сайту Bitcoinity. Три найбільші біржі криптовалют в Китаї BTCC, Huobi і OKCoin з 24 січня ввели комісію на операції з біткойном в розмірі 0,2% за транзакцію на вимогу регуляторів.

За останні 12 місяців біткойн подорожчав більш ніж на 120%, оскільки інвестори скуповували його у тому числі в якості захисту від ослаблення юаня. При цьому влада КНР побоювалися, що біткойн можна використовувати для виведення капіталу з Китаю в обхід заходів валютного контролю.

За оцінкою Chainanalysis, з допомогою біткойнів до 2016 року з Китаю було виведено млрд. Експерти аналітичної фірми стверджують, що в першій половині 2016 року 42% всіх транзакцій з біткойнами були здійснені в Китаї.

Нагадаємо, що в кінці 2016 року курс кріптовалюти Bitcoin до долара США вперше за майже три роки піднявся вище позначки 0.

У перші дні 2017 року курс біткойна перевищив психологічно важливу позначку в 00 вперше за 4 роки. У минулому році криптовалюта зросла в ціні більш ніж у два рази, а сума всіх біткойнів у світовому обігу досягла рекордних млрд.

Також на початку січня курс криптовалюти обвалився на 10% після того, як китайська влада підтвердили плани перевірки бірж, на яких проходять торги криптовалютами.

Bitcoin створений у 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатосі Накамото. Є однією з найпопулярніших альтернатив традиційним валют. Він являє собою програмний код, який не регулюється ні однією країною або банківським наглядовим органом у світі. Не має єдиного емісійного центру. При цьому емісія біткойнів обмежена алгоритмічно: теоретично кожен власник потужного комп'ютера може "добути" біткойни шляхом використання обчислювальних потужностей, однак існує граничний обсяг загальної кількості грошей в обігу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme