Карта АТО на 8 лютого: В Авдіївці та на Світлодарській дузі не вщухає вогонь бойовиків

За минулу добу бойовики 89 разів обстріляли ЗСУ з артилерії та мінометів

Карта АТО на 8 лютого: В Авдіївці та на…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

Луганський напрямок

Вчора обстановка дещо загострилася. У Кримському та під Попасною противник масово застосовував важке озброєння – міномети і гармати. По наших позиціях було випущено близько 50 мін та майже 90 снарядів. Майже всі обстріли припали на вечірній час – з 18 години до опівночі. Кілька разів українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Окрім цього, противник порушив режим тиші у Станиці Луганській та Новотошківському.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора обстановка значно погіршилася практично по всьому фронту. На Світлодарській дузі у другій половині дня противник почав мінометні обстріли. Через кілька годин до них долучилася ворожа артилерія. Вогонь не вщухав до пізнього вечора.

В районі Горлівки вчора також було "гаряче". Противник порушив режим тиші у Зайцевому, Новгородському та Верхньоторецькому.

При цьому бойовики застосовували, зокрема, міномети та бронетехніку.

В Авдіївці ситуація незмінна. Після кількох ранкових обстрілів у другій половині дня бойовики перейшли до більш масштабних бойових дій. Окупанти безперервно вели вогонь протягом 6 годин з південно-східного напрямку. При цьому ворог застосовував міномети й танки. Аналогічна обстановка – на позиції "Шахта Дутовка", де перестрілки не вщухають і вдень, і вночі.

В Кам'янці, Опитному, Пісках вчора також було неспокійно. Таким чином, вчора від ворожий приціл потрапили майже всі наші опорні пункти.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 42 ворожих обстріли, зокрема половина – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найгарячіше вчора було в Гнутовому. У другій половині дня бойовики обстрілювали одночасно кілька наших опорних пунктів, причому вогонь вівся з різних напрямків. Окупанти застосовували гармати і міномети, і вони було розгорнути зовсім близько до передової. По наших позиціях випущено близько 100 мін і снарядів.

Також ворожі мінометні обстріли відбулися у Мар'їнці, Новотроїцькому та Чермалику. Зокрема, постраждав КПВВ "Мар'їнка".

На інших рубежах також тривають перестрілки, проте там було значно спокійніше.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 28 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Традиційно, левова частка припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme