Історія Зозулі і ще 5 випадків, коли "футбольні агенти" "підставляли" українців

Скандальна історія з переходом Романа Зозулі в "Райо Вальєкано" набула масштабного розмаху

Історія Зозулі і ще 5 випадків, коли "фу…

Як відомо, футболіста не захотіли бачити в своєму клубі ультрас мадридського клубу, звинувативши його в нацизмі.

Звичайно, всю вину можна спихнути на агресивно налаштованих фанатів "Райо", але чи тільки вони винні у цій ситуації?

"Звичайно, я впевнений, що це помилка його агента. І вона дійсно була. Він довгий час живе в Мадриді. Там не так багато команд, і він повинен знати нюанси. Все було зроблено максимально форсовано, і тому так вийшло", - прокоментував ситуацію футбольний агент Олександр Панков. З його словами важко не погодитися . Більше того, агент Романа Зозулі навіть сам визнав свою помилку: "Це моя помилка. Менеджер повинен мати повністю всю інформацію, намагатися трохи передбачити ситуацію, турбуватися про свого гравця. Так що в цій команді Роман не залишиться. Якби я перевірив повністю всю інформацію, хто і чим займається в "Райо Вальєкано", мені навіть в голову не прийшло б Ромі пропонувати цю команду", - сказав Володимир Кузьменко, який представляє інтереси Зозулі.

Помилки безпосередньо агентів, або ж, так званих, "футбольних людей", які призводять до скандалів в Україні - непоодинокі випадки. Ми вирішили згадати кілька історій, коли, назвемо їх, "футбольні агенти" діяли лише у своїх інтересах.

Євген Селезньов – "Кубань"

В лютому 2016 року справжній футбольний агент Вадим Шаблій працевлаштував Євгена Селезньова у "Кубань" і цей трансфер серйозно зіпсував репутацію іменитого форварда. Це була схема "як швидко "скосити" грошей". Проте закінчилося все грандіозним скандалом. В Україні таке рішення податися на Росію сприйняли критично. Окрім цього, як згодом виявилось, "Кубань" не той клуб, який дасть можливість "годувати сім'ю". У "Кубані" були серйозні фінансові проблеми і клуб навіть був на межі банкрутства. До слова, сам Селезньов також назвав перехід у "Кубань" помилкою.

Володимир Костевич – "Лех"

ТЩе одна схожа ситуація трапилась цього ж міжсезоння. Талановитий український футболіст Володимир Костевич цієї зими відправився в "Лех". Здавалося б, агент Костянтин Нестеренко знайшов непоганий варіант, зважаючи, що "Карпати" залягли на дно турнірної таблиці УПЛ, а польський "Лех" має непогані шанси пробитися в єврокубки. Однак футболісту відразу ж довелось виправдовуватися за фото біля пам'ятника Степану Бандері, якого в Польщі вважають злочинцем: "Чи не боюся я реакції польських фанатів на фото, де стою біля пам'ятника Степану Бандері з рукою на серці? Я знаю, що поляки мають свою думку про Бандеру, українці - свою. Я ніколи не втручався в політику, бо не розбираюся в цьому. Мені неприємно, коли мене називають бандерівцем, бо я Володимир Костевич. Я не заслужив, щоб мене називали так", - розповів Костевич. Можна багато говорити про те, що футбол поза політикою, але подібні речі доводять протилежне. Залишається сподіватися, що фанати "Леха" не будуть такими ж радикальними, як ультрас "Райо Вальєкано".

Олександр Каплієнко – "Аланьяспор"

Цікава історія трапилася з футболістом Олександром Каплієнком, якого його агент Юрій Данченко без зайвих вагань відправив у турецький "Аланьяспор".

"Можливо, в Туреччині так прийнято. Команда вийшла з першої ліги до Суперліги, і відразу провела дуже багато трансферів - більше двадцяти! Вони стали підписувати буквально всіх. Африканців, хто витриваліший, хто пограв десь. У них немає жорсткого ліміту на легіонерів, так що незабаром в команді залишилося 2-3 місцевих футболістів.

Потім мені подзвонили і запропонували розірвати контракт. Представники клубу стали розповідати моїм агентам, що через таку кількість трансферів федерація більше не дасть їм коштів.

Загалом, за команду я так жодного разу не виступив. Щоб був поступливішим, мене відправили тренуватися із зовсім юними хлопцями. Це тривало близько місяця, а потім клуб виплатив компенсацію за розрив контракту, і я поїхав", - сказав Каплієнко.

В'ячеслав Грозний в "Говерлі"

Те, що відомий футбольний тренер використовує тактику "випаленої землі" було відомо і до приходу в ужгородський клуб. Кількість трансферів в "Говерлі" стала просто неймовірною. Вони вимірювались не одним десятком кожного міжсезоння. Інколи футболісти просто так і не з'являлися жодного разу на полі в матчах УПЛ і поверталися у небуття. Ключову роль в переходах, як іноземців, так і українців в "Говерлу", звісно, відігравав сам Грозний. Часто ЗМІ приписували наставнику фінансовий зиск в таких операціях. Мовляв, отримував своєрідні агентські відкати від футболістів. Проте, доказів так ніхто і не надав. Все ж, як би там не було, але чимало українських футболістів, повіривши і підписавши дорогі контракти, намагалися потім "вирвати" бодай копійку у Шуфрича і компанії. А це, зокрема, Олег Герасимюк, Максим Шацьких, Андрій Хомин, Максим Фещук, Віталій Лисицький, Олександр Надь, Дмитро Трухін, В'ячеслав Шарпар, Руслан Степанюк, Гегам Кадімян, Сергій Кузнецов та ін. Вочевидь, така трансферна політика десь і спричинила банкротство клубу, і лишила футболістів без зароблених грошей.

Дмитро Чигринський - "Барселона"

Своєрідним "футбольним агентом" в трансфері тодішнього одного з найкращих українських захисників став сам президент "Шахтаря" Рінат Ахметов. Дмитро Чигринський розповідав, що він працював без агента, а все відбувалося завдяки взаємодії з президентом. Отак, Ахметов отримав 25 мільйонів доларів, престижний трансфер, а сам футболіст з ганьбою рік "просидів" в каталонському клубі. Фанати іспанців постійно нагадували, що "космічну суму трансферу" потрібно відпрацьовувати, а в українця не виходило заявити про себе в "Барсі" Гвардіоли. Довірившись Ахметову, Дмитро Чигринський досі вважається одним з найгірших придбань в усій історій "Барселони". Та й після цього кар'єра футболіста пішла стрімко вниз.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme