Хочу бачити, як росте мій син: Сущенко написав листа Порошенкові

Журналіст Роман Сущенко, якого незаконно утримують на території Росії, написав листа президентові Петру Порошенку

Листа у Facebook оприлюднив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, передає Depo.ua.

"Звертаюсь до Вас як до батька. Кому, як не батькові, знати щастя, спостерігаючи, як зростає його син? Пане Президенте, дозвольте мені побачити, як зростає мій син Максим. Разом з тим розумію, що поки справи, як моя, не вирішуються поспіхом. Потрібен час. Терпляче чекатиму", - зазначив Сущенко.

За словами журналіста, він усвідомлює, що його арешт переслідує цілком конкретні політичні цілі.

"Я свідомий, що мій арешт переслідує цілком конкретні політичні цілі, які Ви, як лідер української нації, і я, її звичайний громадянин і журналіст, добре розуміємо. Мої професійний і громадянський обов'язок, мораль та корпоративна етика не дозволяли піти на співробітництво з системою і прийняти її пропозиції. З іншого боку чудово розумію, що сподіватися на доброчинність і милосердя моїх, м'яко кажучи, процесуальних опонентів було б наївною ілюзією", - наголосив Сущенко.

У Романа Сущенка сьогодні день народження. Цеголко також повідомив, що у день народження Романа президент зустрівся з його дружиною Анжелою та дітьми Юлією і Максимом. Також Порошенко написав листа Сущенкові.

Нагадаємо, кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року.

29 листопада повідомлялося, що до Сущенка не пустили українського священика для сповіді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme