Експертиза встановила причину смерті журналіста Шеремета

Судово-медична експертиза встановила, що журналіст Павло Шеремет загинув через травматичний шок і значну крововтрату

Про це заявив начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко під час брифінгу МВС, передає Depo.ua.

"За результатами судово-медичної експертизи було встановлено, що причиною смерті Павла Шеремета є травматичний шок та значна крововтрата. Смерть наступила буквально за десятки хвилин після самого вибуху, від 20 до 30 хвилин", - розповів він.

Вакуленко зазначив, що також була проведена комплексна вибухово-технічна експертиза.

"Під час огляду місця події було вилучено сам автомобіль, а решту деталей оплавлених та з нашаруванням зібрали на місці пригоди. Також проведено низку оглядів в цей же день і в наступний. Зокрема, в кареті швидкої медичної допомоги оглядалося тіло Шеремета.

А також на наступний день, 21 липня, в морзі київського міського бюро судово-медичної експертизи після розтину з тіла було вилучено 30 металевих та пластикових предметів, а також одяг потерплого, який був направлений на експертизу", - додав начальник Головного слідчого управління.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня, коли в автомобілі, на якому він їхав, здетонував вибуховий пристрій, слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, але з'явилася інформація, що МВС також має записи з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет до смерті працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вєсті". В Україні одразу створили опергрупу з розслідування цього вбивства.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme