Депутатка визначила ключові питання у сфері комунальної власності, які мають бути врегульовані у новій редакції Статуту територіальної громади Києва

Депутатка визначила ключові питання у сфері комунальної власності, які мають бути врегульовані у новій редакції Статуту територіальної громади міста Києва

Депутатка визначила ключові питання у сф…

Про те, які стратегічні питання має опрацювати робоча група, яка буде займатися Розділом "Матеріальна та фінансова основи територіальної громади" повідомила одна з учасниць засідання, депутатка Київради Ганна Свириденко (фракція "Батьківщина").

На своїй сторінці у Facebook вона виклала своє бачення проблеми, де зазначила, що "працюючи на посаді першого заступника постійної комісії з питань власності, я неодноразово звертала увагу на те, що дуже багатьом важливим проблемам у цій сфері не було приділено належної уваги або вони розкривалися досить поверхнево. Незважаючи на те, що комунальна власність є економічною основою місцевого самоврядування.

Тому вважаю, що у Статуті мають бути чітко регламентовані такі питання, як комунальне майно міської громади; суб'єкти та об'єкти права комунальної власності в місті, комунальні підприємства, установи та організації; управління та розпорядження об'єктами комунальної власності у місті та корпоративними правами міської громади; захист прав комунальної власності; правовий режим державної власності в місті, тощо. Крім того, у разі необхідності, статті Статуту мають бути деталізовані та розвинуті відповідними додатковими актами Київської міської ради".

Робочі групи будуть сформовані протягом 7 днів, за цей час члени комітету мають визначитися та надати інформацію заступнику голови Комітету з підготовки Концепції Статуту, заступнику голови КМДА Олексію Резнікову щодо участі в тих чи інших робочих групах, інформацію щодо попереднього складу обраної робочої групи та пропозиції щодо плану й форми роботи з представниками громадськості.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme