Чи побачать вінничани зоопарк на острові Кемпа

У Вінниці подали петицію щодо перенесення зоопарку 

Чи побачать вінничани зоопарк на острові…

Перенести вінницький зоопарк на острів Кемпа – таку петицію зареєстрував вінничанин Вадим Шмагалов в Єдиній системі електронних петицій, повідомляє Depo.Вінниця.

Автор петиції пояснює, що нинішній зоопарк розташований "на задвірках" і не всім до снаги добиратись туди. А на Кемпі, у центрі міста, зоопарк став би дуже популярним доповненням до розташованого поруч фонтану Рошен.

Наразі подану 7 лютого петицію підписало лише троє чоловік з необхідних 350-ти, щоб вона потрапила на розгляд міському керівництву.

Додамо, у 2010 році під час спорудження набережної зі світломузичним фонтаном, старий понтонний місток розібрали і відбуксирували нижче за течією до берегів Старого міста. Тоді, щоправда, міст на Кемпу обіцяли скоро повернути, тільки уже капітальний. Задля цього навіть оголосили конкурс проектів, де пропонували поєднати Кемпу з "великою землею" одразу двома мостами – до набережної з одного боку та до центру міста – з іншого. Архітектори планували обплутати острів мережею звивистих пішохідних і велосипедних доріжок, на південному краю упорядкувати пляж, а всі нові об'єкти або збудувати як тимчасові павільйони з легких конструкцій, або розмістити на воді. Згодом навіть була спроба почати спорудження моста корпорацією "Мостобуд", але запропонований ними утилітарний проект не задовольнив міську раду.

Нині умовно недоступна Кемпа, куди дістатись можна хіба що по льоду або на човні, перетворилась на імпровізований заповідник із густими дикими заростями.

У мерії питання мостів на острів, де понад 400 років тому була вінницька фортеця, називають непріоритетним. Торік міський голова Сергій Моргунов у коментарі щодо Кемпи зазначив, що витрачати міський бюджет на цей проект поки не планують, крім того, очікують завершити розробку концепції розвитку міста уздовж усієї ріки Південний Буг, де знайдуть призначення і для острова.

Читайте також: Вінницький зоопарк чекає на великі зміни

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme