CБУ пояснила причину обшуків в офісах "Укргазвидобування"

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили посадовців ПАТ "Укргазвидобування" на виведенні грошей з товариства

Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу "Укргазвидобування" та регіональних філій товариства за змовою з комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу СБУ.

Між тим, українським законодавством заборонено здійснення охорони особливо важливих об'єктів державної власності приватними структурами.

"Співробітники спецслужби задокументували, що для легалізації оборудки посадовці уклали договори з двома приватними охоронними структурами нібито на надання послуг забезпечення систем безпеки. Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад дев'яносто п'ять мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки",- заявили у прес-службі.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, сьогодні, 08 лютого, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки у приміщеннях ПАТ "Укргазвидобування" у Києві, Полтаві, Харківській області та офісах приватних комерційних структур.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, сьогодні зранку співробітники СБУ та ГПУ почали обшуки в офісах ПАТ "Укргазвидобування", розташованих в Києві та Полтаві.

Зазначимо, що 24 січня детективи НАБУ затримали двох колишніх керівників ПАТ "Укргазвидобування" та їхню підлеглу в рамках "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

За версію слідства, затримані сприяли організації Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme