Берлін підтримав позицію свого посла щодо виборів на Донбасі

Вибори на окупованій території Донбасу можуть відбутися тоді, коли про їх умови зможуть домовитися Київ і Москва

Про це заявив офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Звичайно, такі регіональні вибори, за умовами Мінських угод, тільки тоді можуть бути проведені, коли обидві сторони досягнуть розуміння щодо їхніх модальностей", - сказав дипломат.

Шефер не побачив протиріччя у словах посла в Україні Ернста Райхеля і офіційною позицією Берліна.

"Ні в якому разі це не суперечить нашій позиції: наші зусилля спрямовані на те, щоб повернути Україні суверенітет над усією її територією… На це спрямовані й Мінські домовленості", - сказав представник МЗС Німеччини.

При цьому він підкреслив, що за Мінськими угодами відновлення контролю над кордоном має стати завершенням процесу, що складається з 13 пунктів.

"Хочу ще раз підкреслити, що ніхто, включаючи нашого посла в Києві, не має анінайменших сумнівів у тому, хто кінець кінцем несе відповідальність за розв'язування цього конфлікту.. Ніхто в уряді не сумнівається, що для сепаратистів на Донбасі існує логістична, фінансова й військова допомога з Росії", - заявив Шефер.

На прохання прокоментувати слова Райхеля про наявність російських військ на Донбасі, він сказав, що "не може стверджувати, що такі регулярні війська є на займаних сепаратистами територіях".

Нагадаємо, що 7 лютого посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що російські війська – не перепона виборам на Донбасі. Ця заява викликала широкий резонанс в українському суспільстві.

Згодом Райхель пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за присутності там російської армії.



Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme