Аваков назвав головну версію вбивства Шеремета

Слідство розглядає як пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета його професійну діяльність

Про це під час брифінгу в Києві заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Depo.ua.

"Досудове розслідування відкрите 20 липня за вмисне вбивство. Слідство розглядало і розглядає 4 основні версії, і всі вони в розробці. В тому числі, окремим блоком розглядається журналістка і опозиційна діяльність Шеремета в Білорусі і Росії", – зазначив міністр.

Водночас начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко уточнив, що аналізується критика Шереметом чинної російської та білоруської влади, а також його статті щодо експансії Росії в Чечні, Грузії та Україні.

Також розглядаються версії дестабілізації ситуації в Україні, помилки в об'єкті та ситуації в особистому житті

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня, коли в автомобілі, на якому він їхав, здетонував вибуховий пристрій, слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, але з'явилася інформація, що МВС також має записи з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет до смерті працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вєсті". В Україні одразу створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme