Єгипет офіційно визнав катастрофу російського літака на Синаї терактом

МЗС Єгипту офіційно класифікував аварію лайнера на Синаї в жовтні 2015 року як терористичний акт

Про це заявив офіційний представник єгипетського зовнішньополітичного відомства Ахмед Абу Зейд у відповідь на опублікований Білим домом cписок 78 терактів, які були "недостатньо освічені в пресі" - повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Вчора Білий дім опублікував список з 78 недавніх терактів, які, на його думку, були недостатньо повно висвітлені американською пресою. Єгипетський дипломат зазначив, що 9 з 78 нападів із списка відбулися в Єгипті.

"Жертвами терористичних операцій стали десятки, а то і сотні людей, в тому числі в результаті падіння російського лайнера на Синаї і вибуху в коптській церкві Аль-Бутрус", - коментує Абу Зейд.

Єгипет і раніше не відкидав версію теракту на борту літака А321, який розбився 31 жовтня 2015 року, але Каїр завжди закликав дочекатися офіційних висновків розслідування, які ще до цих пір не оприлюднені. У МЗС неодноразово підкреслювали, що робота на всіх етапах слідства велася, виходячи з припущення, що авіакатастрофа була навмисним актом.

Нагадаємо, літак А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився вранці 31 жовтня на півночі півострова Синай поблизу міста Ель-Аріш. Всы 224 людини, що знаходилися на борту, загинули. На борту було 4 громадянина України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme