Як новітній "Остап Бендер" пошив у дурні дві сотні запорізьких багатіїв

Бізнесмен та блогер Максим Дрозденко розповів історію більш ніж двадцятирічної давнини про зухвалого шахрая, який плідно "попрацював" у Запоріжжі

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на сторінку Дрозденка у "Фейсбуці".

Автор допису зазначає, що нинішні шахраї особливою фантазією у побудові схем не відрізняються, і наводить цей епізод як приклад винахідливості їхніх попередників із 90-х.

"У 93 -му році якийсь Даніїл Розенберг приїхав і відкрив в Запоріжжі "Автосалон-2000". Зняв дорогий офіс, обставив добрими меблями. Дав рекламу, що привезе іномарки під замовлення від 800 доларів. Брав невелику частину як завдаток. Заповнивши заявку (на очах клієнта!) в ноутбуці і відправивши факс (чарівне слово в 90-х!) в Америку, він давав знак хлопчиську, який біжав за кут у Поштамт, відправляв на ноутбуку "факс у відповідь" з приємним вуху й оку клієнта змістом. Кажуть, багатенькі запорізькі буратіни наминали від такого рівня сервісу ... Кілька машин навіть пригнав, після чого клієнти вишикувалися в чергу.

А треба сказати, що комерсант тоді був бідний, власне, він тільки починався. Їздив човниками до Туреччини, тримав пару кіосків. Особа, у якої були гроші на оренду магазину, вважалася олігархом і де-факто ним була.
Гроші на іномарки були практично лише у ментів, директорів держзаводів і кримінальних авторитетів. Ну ось їх зібралося чоловік під двісті, внесли вони в сумі мільйони 2 доларів (квартира 3-х кімнатна коштувала 10000 доларів, за ці ж гроші можна було через ваучери або акції купити завод, коли почалася приватизація. Тільки квартири були потрібні, а заводи ні).
І якби він їх просто кинув - ну кинув і кинув, багато їх таких.
Але він їм оголосив урочистий банкет в "Інтуристі", замовив дороге меню на честь відправки теплоходу з автівками.
Як ви розумієте, сам він не прийшов і за банкет не заплатив.
Вираз облич 200 представників еліти, які в кінці бенкету зрозуміли, що їх кинули не тільки на автомобілі, але і на оплату бенкету, можете уявити самі.
Нажаль, я не зміг передати масу нюансів, які розповідали вкладники.
Наприклад на які дрібні частини вони наріжуть його, якщо зловлять.
Так, він потім ще сплив у Болгарії, де збирав гроші на працевлаштування в Німеччині. Більше під цим ім'ям ніде не виринав", - розповів блогер.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme