В Генпрокуратурі кажуть, що Мосійчук через обшуки може не хвилюватися

Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган наголосила, що проведення обшуків не мають ніякого відношення до народного депутата Ігоря Мосійчука та політичної сили, яку він представляє

В Генпрокуратурі кажуть, що Мосійчук чер…

Обшуки, проведені 7 лютого Генпрокуратурою, пов'язані з фактом захоплення приміщень площею 2,5 тис. кв. метрів у центрі Києва і не мають відношення до адвокатської діяльності чи до народних депутатів. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Юрія Луценка - Лариса Сарган, на сторінці у "Фейсбуці", пише Depo.Полтава.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України за фактом протиправного відчуження майна одного з підприємств та зловживання службовим становищем службовими особами реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції Київської області.

У ході розслідування на підставі рішення суду проведено більше десяти обшуків, у тому числі за фактичним місцем проживання адвокатів. При цьому зазначені обшуки не мали будь-якого відношення безпосередньо до адвокатської діяльності Сівакова та Мамалиги, а були пов'язані виключно з фактом протиправного заволодіння нерухомим майном.

Колегія адвокатів була завчасно повідомлена про заплановані обшуки.

Лариса Сарган наголосила, що проведення обшуків не мають ніякого відношення до народного депутата Ігоря Мосійчука та політичної сили, яку він представляє.

Тому пов'язувати дії слідчих із "політичними репресіями" безпідставно із боку заявників.

Нагадаємо, що сьогодні, 7 лютого, народний депутат Ігор Мосійчук заявив про обшуки в його громадській приймальні та за місцем проживання його помічника Андрія Мамалиги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme