Україну зобов'язали виплатити британському власнику Полтавської нафтогазової компанії 12 млн доларів

Суд встановив, що уряд України порушив елементи двостороннього інвестиційного договору між урядом Сполученого Королівства та урядом України

Україну зобов'язали виплатити брита…

Міжнародний арбітражний суд зобов'язав Україну відшкодувати компанії JKX Oil&Gas (Велика Британія), що володіє Полтавською газонафтовою компанією, 12 млн доларів збитків, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на 112.UA.

"Суд встановив, що уряд України порушив елементи двостороннього інвестиційного договору між урядом Сполученого Королівства та урядом України і присудив збитки JKX у розмірі близько 12 млн доларів", - йдеться в повідомленні британської компанії на сайті Лондонської фондової біржі.

Раніше зазначалося, що нафтогазова компанія JKX Oil&Gas ініціювала арбітражний розгляд проти України згідно з Договором до Енергетичної хартії і двосторонніми угодами про захист інвестицій, укладених Україною з Великою Британією та Нідерландами, вимагаючи компенсації понад 180 млн доларів.

Найбільші акціонери "JKX Oil&Gas" - структури Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (володіє 27,5% "JKX", проте не контролює компанію), Олександра Жукова (володіє 11,45%). Крім того, російська "Proxima Capital Group" володіє 19,92% акцій JKX.

Нагадаємо, що Полтавська газонафтова компанія - один із найбільших недержавних виробників нафти і газу в Україні. Вона має ліцензії на розробку кількох нафтогазових родовищ на Полтавщині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme