У NASA дізналися, чому відбуваються масові самогубства китів і дельфінів

Астрофізик американського космічного агентства Антті Пулккінен вважає, що сотні китів і дельфінів можуть викидатися на берег через сонячні шторми

У NASA дізналися, чому відбуваються масо…

Про припущення та майбутні кроки для його перевірки розповідається на сайті NASA, передає Depo.ua.

Відзначається, що масові самогубства морських ссавців можуть бути пов'язані з тим, що для навігації вони використовують магнітні поля, а значить, на них можуть впливати магнітні аномалії. Раніше основним фактором вважалися сигнали сонарів, що збивають китоподібних зі шляху, але все ж основну частину випадків ця версія не пояснювала. Як можлива причина розглядався і гравітаційний вплив Місяця.

Як припускають дослідники, основна причина масових самогубств китоподібних – зміни в магнітному полі Землі під час сонячних штормів. Ці зміни настільки сильні, що здатні вивести з ладу електроприлади, системи радіозв'язку і GPS-навігації. Зараз NASA починає розслідування, щоб з'ясувати, чи справді сонячні шторми можуть впливати на поведінку тварин.

Як вважають Пулккінен і його колеги, отримані дані, можливо, будуть корисні для прогнозування майбутніх актів масових самогубств морських ссавців.

"Це дозволило б передбачати наступні викидання на берег і готуватися до них, щоб відреагувати негайно і врятувати якомога більше тварин", — зазначає Кеті Мур, представниця Міжнародного фонду захисту тварин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme