У Львові поливають вулиці вином

Хіміки дослідили "отруту" на вулицях Львова

У Львові поливають вулиці вином…

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на ЛКП "Лев", ЛКП "Лев" отримало результати дослідження зразків рожевої речовини, зібраної на вулицях Львова.

Останнім часом у соцмережах неодноразово з'являлися повідомлення про те, що у Львові розкидають невідому речовину, яка залишає рожевий слід на снігу. Власники тварин висловлювали підозру, що це – розкидана отрута для собак. Аби перевірити це, зразок такої речовини передали на дослідження на кафедру нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького.

Як зазначено у протоколі дослідження, надана рідина мала "характерний аромат винних матеріалів". За результатами комплексного хіміко-токсикологічного та токсибіотоксикологічного дослідження встановлено, що речовина нетоксична і "за характерними якісними реакціями являє собою залишки виноматеріалу червоних марок вин".

Також на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського нацуніверситету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького зазначають, що таблетки ізоніазиду, а саме такі підозри неодноразово висловлювали в соцмережах щодо рожевих слідів на снігу, розчинені у воді, при контакті зі снігом не дають рожевого кольору.

ЛКП "Лев" подав ще два взірці матеріалу на дослідження й очікує на результати. Один із цих взірців доставила Патрульна поліція Львова, інший самостійно відібрали у вказаному мешканцями місці.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme