У Кремлі дорікнули "Няші" за критику фільму про імператора

У Кремлі порадили подивитися фільм "Матильда" Олексія Учителя перш, ніж його коментувати

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

"Ми жодним чином не хотіли б зараз в якихось дискусіях ставати стороною", - заявив Пєсков.

Прес-секретар глави держави запропонував усім тим, хто хоче коментувати "Матильду", подивитися її, коли вона буде готова, і вже потім обмінятися думками з авторами стрічки і з представниками Міністерства культури.

"Ось тоді це було б правильно, тому що ми не вважаємо за можливе щось говорити про картину, яку ми не бачили", - пояснив Пєсков.

Він також порадив перечитати відповідний параграф послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам, присвячений питанням культури.

Нагадаємо, що режисер фільму "Матильда" Олексій Учитель подасть заяву на т.з. депутата російської Держдуми Наталю Поклонську в Генеральну прокуратуру.

31 січня організація "Християнське держава - Свята Русь" відправила листи в кінотеатри з вимогою відмовитися від прокату фільму "Матильда". Автори листів обіцяли вжити "методи боротьби з беззаконням і божевіллям" і заявили, що показ фільму буде розцінений як провокація до "російського майдану".

Раніше Поклонська попросила Генпрокуратуру повторно перевірити законність витрати бюджетних коштів на створення фільму. Вона заявила, що сценарій фільму повинна перевірити експертна комісія, до якої увійдуть історики й богослови.

У листопаді 2016 року Олексій Учитель заявив, що прокуратура вже перевіряла його фільм і не виявила в ньому порушень.

Картина вийде в прокат 25 жовтня 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme