У Канаді співробітник монетного двору крав золоті злитки, виносячи їх у своєму анусі

Співробітник Королівського канадського монетного двору ховав золоті злитки у власному анусі

Про це передає Depo.ua з посиланням на The Star.

35-річний Лестон Лоуренс визнаний винним, суд провінції Онтаріо виніс чоловікові вирок.

Тепер уже колишній співробітник монетного двору отримав термін 2,5 роки у в'язниці.

Крім того, Лоуренс відшкодує завдані збитки в розмірі 190 тисяч канадських доларів (майже 146 тисяч доларів США). Причому якщо він не зуміє відшкодувати збиток протягом трьох років, йому можуть подвоїти термін позбавлення волі.

Лоуренс працював в Королівському канадському монетному дворі з 2008 по березень 2015 року. Він був рядовим співробітником, в його обов'язки входила очищення золота перед тим, як з нього виготовляли злитки. Незважаючи на наявність камер, його дії не завжди потрапляли в поле зору техніки. Також не вдалося знайти свідків того, як він крав і ховав золото.

Злочинець потрапив під підозру в лютому 2015 року, коли спробував перевести в готівку в банку два чеки на суму 15 тисяч 200 канадських доларів. Він повідомив, що отримав чеки від компанії Ottawa Gold Buyers за "продаж золотих самородків". Співробітник банку, вважаючи це підозрілим, повідомив в поліцію, після чого за Лоуренсом було встановлено спостереження.

З'ясувалося, що на контрольно-пропускному пункті монетного двору Лестон намагався уникати проходу через металодетектори. В результаті поліція відстежила одн зі злитків і конфіскувала золотий злиток "розміром з булочку". Під час обшуку в сейфі чоловіка знайшли ще чотири таких злитка.

Також на самому монетному дворі в особистій шафці Лоуренса були виявлені вазелін і латексні рукавички. Суд припустив, що за допомогою цих предметів чоловік запихав собі в пряму кишку золото. Таким чином Лестон викрав 22 золотих зливки на загальну суму понад 165 тисяч доларів.

Керівництво Королівського канадського монетного двору має намір посилити заходи безпеки, щоб запобігти подібним курйозним крадіжкам

На гроші, виручені від викраденого золота, Лоуренс встиг купити човен у Флориді і будинок на Ямайці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme