Тренер збірної України планує зібрати найсильніший склад на Євробаскет-2017

Головний тренер баскетбольної збірної України Євген Мурзін прокоментував кадрову ситуацію в команді перед Євробаскетом-2017

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на офіційний сайт ФБУ.

- Олексій Лень висловив прес-службі ФІБА своє бажання виступити за Україну на Євробаскеті. Як Ви сприйняли цю звістку?
- За нашою домовленістю з Михайлом Бродським я маю особисто з ним зустрітися і поспілкуватися. Я планую таку зустріч. І є підтвердження від Президента ФБУ, що це відбудеться після того, як я поїду ще на одне стажування до Іспанії, до Валенсії. Я зустрінуся там з нашими хлопцями – це і Кравцов, і Пустовий, і Зайцев, і Герун, і Орлов. Поїду, поспілкуюся. Потім заїду до Сергія Гладиря – це теж є однією з цілей поїздки. Поспілкуюся зі Звєзданом Мітровічем, дізнаюся про стан Гладиря і отримаю відповідь – зможе він виступити за збірну, чи ні. Поспілкуюся особисто. І після цього я поїду до США на зустріч з нашими представниками в НБА. Я дуже зацікавлений і у Лені, і у Боломбої, хочу подивитися Близнюка із Сахнюком, і переговорити з Міхайлюком. Це є у мене у планах і я переконаний, що усе вийде.

- Коли вилітаєте до Іспанії?
- 10-го лютого.

- У своєму коментарі прес-службі ФІБА Лень зазначив, що якби такий гравець, як Пух Джеттер грав за Україну, то ми б без проблем вийшли з групи. Ви розглядаєте цю кандидатуру?
- На сьогодні є діалог з Джеттером. Він не каже ані так, ані ні. Він хоче грати за збірну України, але на 100 відсотків відповісти він не може. 50 на 50. Так, Пух Джетер – гарний гравець, але його вік – 34 роки. Це вже напевно не той Пух Джеттер. Але усе залежить від його рішення – ми з ним ведемо перемовини. Головний менеджер збірної Андрій Лебедєв регулярно з ним листується. Той чітко не визначився, цікавиться складом команди, хто в ній гратиме. Лень каже, якщо буде Джетер, тоді буде ось це. А Джетер каже – якщо буде Лень, тоді буде ще краще. Вони усі зайняли вичікувальну позицію і дивляться. Скажу, що команда має відповідати рівню. Ми маємо створити необхідні умови, і це вже завдання ФБУ. Бо те, що я побачив у команді Євроліги мене вразило. А в НБА по організації і тренувального процесу і рівня життя усе набагато ще вище. Їм складно буде адаптуватися до наших умов. Але я сподіваюся – і це внесло певний оптимізм, що у Леня є бажання, і з Боломбоєм ми постійно на зв'язку. У того теж є палке бажання. Якщо він не потрапить до літнього табору НБА, то він приїде, так каже, грати за збірну України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme