Шляховики Кличка накупили у "донецьких" солі за завищеними цінами

Поліція підозрює службових осіб КК "Київавтодор", ТОВ "Костанза" та ТОВ "Укрсільінвест" у завищенні цін та заволодінні державних коштів під час закупівлі солі

Шляховики Кличка накупили у "донецьких"…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на низку ухвал Дніпровського райсуду Києва від 26 січня.

За даними слідства, у серпні-жовтні 2016 року комунальні підприємства "Шляхово-експлуатаційних управлінь по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Голосіївського, Дарницького, Дніпровського, Деснянського, Оболонського, Печерського, Подільського, Святошинського, Солом'янського, Шевченківського районів" Києва, КП "Магістраль" та КП "Київавтошляхміст", які є структурними підрозділами "Київавтодору", замовили ТОВ "Костанза" 41 тисячу тонн солі на загальну суму 36,45 мільйона гривень.

Під час закупівель "Костанза" пропонувала продукцію від 828 до 909 гривень за тонну.

У торгах також брало участь ТОВ "Укрсільінвест", яке, за інформацією правоохоронців, підконтрольне ТОВ "Костанза", і було лише формальним учасником конкурсних торгів.

Слідчі вважають, що службовці "Київавтодору" за попередньою змовою із службовцями підпорядкованих йому 12-ти комунальних підприємств, та ТОВ "Костанза" і ТОВ "Укрсільінвест" незаконно надали перевагу ТОВ "Костанза", акцептувавши його пропозицію.

Також слідство встановило, що "Костанза" та "Укрсільінвест" мають мінімальні статутні фонди по 1 тисячі гривень, не мають основних засобів, виробничого, транспортного і торгівельного обладнання, товарних запасів, трудових ресурсів, які необхідні для виконання умов угод щодо постачання солі, пишуть "Наші гроші".

Відзначається, що наразі суд надав слідчим доступ до тендерної документації, яка знаходить в комунальних підприємствах, документів та банківських рахунків "Костанза".

Засновником ТОВ "Костанза", яка була зареєстрована у травні 2015 році, вказаний мешканець Донецька Олексій Бессмертний, керівником Роман Аврамов.

Одеське ТОВ "Укрсільінвест" зареєстроване на мешканця Донецька Родіона Мустафієва та мешканця Ялти Донецької області Сергія Алабаша.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme