UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шевронами з запорізького "Солдатського привалу" прикрасили прапори в Америці

Частину шевронів, що військові традиційно лишають у запорізькому хостелі "Солдатський привал", волонтери передали своїм американським колегам 

Шевронами з запорізького "Солдатського п…

Про це порталу Depo.Запоріжжярозповіла керівник ВЦ "Солдатський привал" Галина Гончаренко.

Цими днями зменшилась кількість шевронів, що залишають на згадку про себе військові у вітальні запорізького волонтерського центру "Солдатський привал". "Вчора ми ці шеврони суттєво прорідили. Дуже багато шевронів знову поїдуть в Америку. Ми уже раніше передавали. Там хлопці у консульстві кріплять ці шеврони на прапорах. Також прапор Грузинського легіону ми їм віддали, і фронтові підписані батальйонами прапори", - пояснила керівник ВЦ "Солдатський привал" Галина Гончаренко. За її словами, американські колеги, в свою чергу, передали багато медикаментів, тактичних медичних засобів для бійців на передовій.

Крім американців, через "Солдатський привал" українському фронту допомогу надають волонтери з Данії, Ізраїлю, Німеччини, Канади, Австралії та інших країн.

"Більше року діє наш "Солдатський привал". Про нього знає вся Україна, і за її межами. Як на мене, цей проект виявився життєздатним саме завдяки волонтерському руху. У нас задіяні понад сімдесят волонтерів. Працюють безплатно. Певно, було б зовсім інакше, якби тут посадили на зарплату три тіточки. Це б було уже не те. Крім того, що перевершило мої сподівання, в нашу орбіту уже потихеньку втягується вся Україна. Допомагають люди зі всіх областей. Причому, якщо вони потрапляють на орбіту нашого привалу, уже з неї не сходять. Ось, це здорово!" – наголошує Галина.

Треба додати, що "Солдатський привал" опікується не лише військовими, що зупиняються у Запоріжжя під час слідування на фронт, відрядження, відпустки. Він виконує і логістичні функції - тут керують гуманітарною, що збирають люди для українських воїнів на передову.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme