UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рада звернулася до світу через ескалацію на Донбасі. Як голосували запорізькі нардепи

Верховна Рада України сьогодні, 7 лютого, звернулася до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на сайт ВР.

Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України парламентарі змогли ухвалити лише з третьої спроби. За постанову проголосували 258 обранців, серед них лише троє запорізьких, адже більшість на голосування просто не з'явилися.

Звернення до світу з приводу ескалації на Донбасі підтримали лише представники президентської фракції – Ігор Артюшенко, Сергій Валентиров і Микола Фролов. Їхні колеги по фракції Вадим Кривохатько та Петро Сабашук були відсутні в сесійній залі під час голосування. Також не було представників "Народного фронту" – Петра Ваната і Олександра Романовського та представників "Волі народу" В'ячеслава Богуслаєва та Володимира Бандурова. "Опоблоківець" Євген Балицький разом з "народовольцем" Олександром Пономарьовим не голосували.

Звернення містить заклики до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій засудити РФ за порушення режиму припинення вогню, сприяти дотриманню агресором режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі міста Авдіївка Донецької області, розслідувати випадки серйозних порушень міжнародного гуманітарного права в ході нинішньої ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України, зокрема можливого скоєння воєнних злочинів і злочинів проти людяності тощо.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme