UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Проблему туберкульозу на Миколаївщині приїхали вивчати міжнародні фахівці

Гості обговорили умови співпраці з обласним центром профілактики та лікування хворих на СНІД та з'ясували потреби для покращення діагностики ВІЛ 

Проблему туберкульозу на Миколаївщині пр…

До Миколаївської області завітали фахівці міжнародної організації РАТН в рамках реалізації проекту "Виклик туберкульозу", щоб обговорити стан захворюваності в області та поділитися знаннями. Про це Depo.Миколаївповідомили у облдержадміністрації.

Основною метою візиту є покращення ефективності лікування хворих з поєднаною інфекцією ТБ/ВІЛ. Сьогодні, 7 лютого, представники РАТН завітали до обласного протитуберкульозного диспансеру. Учасники розглянули практики ведення випадку ТБ/ВІЛ ко-інфекції. З'ясували потреби для покращення діагностики ВІЛ серед хворих на туберкульоз, своєчасного призначення АРТ, профілактичного лікування котримоксазолом.

Також обговорили умови співпраці з обласним центром профілактики та лікування хворих на СНІД, надання психологічної та соціальної підтримки, виконання вимог інфекційного контролю для пацієнтів з ТБ/ВІЛ ко-інфекцією.

В обласному центрі профілактики та лікування хворих на СНІД розглянули практики активного виявлення туберкульозу серед людей, які живуть з ВІЛ, профілактичного лікування ізоніазидом, призначення АРТ людям з ТБ/ВІЛ ко-інфекцією. Також обговорили співпрацю з протитуберкульозною службою та можливі напрямки роботи в рамках Проекту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme