UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Пашинський вважає незаконним визнання Хімікуса потерпілим

Заступник голови фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Сергій Пашинський вважає незаконним рішення суду про визнання потерпілим В'ячеслава Хімікуса, в якого він стріляв напередодні Нового року

Про це він сказав журналістам у Києві у вівторок, передає Depo.ua з посиланням на Українську правду.

"(Рішення) ухвалила суддя... яка Портнова (колишній перший заступник голови АП Андрій Портнов) знімала з розшуку міжнародного. Ми сьогодні звернулися до Вищої ради правосуддя - вона порушила закон. Думаю, реакція має бути у рамках закону", - заявив Пашинський.

Він переконаний, що рішення суду про визнання Хімікуса потерпілим є незаконним. "Ця суддя скоїла посадовий злочин, і її буде притягнено (до відповідальності) за цей злочин", - додав народний депутат.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Пашинський уточнив, що йдеться про суддю Печерського районного суду Києва Христину Гладун.

У свою чергу адвокат Хімікуса Марина Паринова заявила: "Усе б нічого, але щодо Портнова - це півтора року тому і після рішення суду ЄС у Люксембурзі".

Нагадаємо, що 1 січня Сергій Пашинський розповів про інцидент у лісі в новорічну ніч, коли йому розбили голову, а він у відповідь прострілив з пістолета ногу нападнику. Пізніше в поліції заявили, що опонент Пашинського вже мав проблеми з законом. А сам нардеп розповів свою розширену версію інциденту.

Цю справу вже передали в прокуратуру.

1 лютого, Печерський райсуд Києва констатував, що Хімікус має статус потерпілого в справі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme