На Росії бібліотека скасувала вікторину про Гаррі Поттера через скарги на рецепти зілля

Центральна бібліотечна система (ЦБС) імені Лихачова в Новосибірську (Росія) скасувала вікторину по книгам про юного чарівника Гаррі Поттера, через скаргу однієї з читачок на рецепти зілля в питаннях конкурсу

На думку жінки, вони несуть суспільну небезпеку, повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт бібліотеки.

Бібліотека проводила вікторину два роки поспіль, і, за словами співробітників, вона користувалася популярністю як у дітей, так і у дорослих читачів. Відповісти на питання можна було на сайті ЦБС або в самій бібліотеці. Учасників, які відповіли правильно на всі питання, нагороджували дипломами.

Директор ЦБС імені Лихачова повідомила, що однією з причин скасування вікторини стала скарга активістки. Читачка заявила, що якщо дитина зварить зілля за рецептами з книги, то "їй стане зле".

"Але не ми ж це придумали, книжка продається, є у відкритому доступі. Її ніхто не забороняв. Ніхто нічого поки не варив, просто жінка свої побоювання висловила, звернула нашу увагу, що якщо раптом якійсь дитині прийде в голову це робити. Ну я так розумію, що до цих пір не прийшло. Але оскільки надійшло таке побоювання, ми вирішили закінчити цю справу", - сказала директор Центральної бібліотечної системи імені Лихачова в Новосибірську Ірина Зирянова.

Зазначимо, у книгах про Гаррі Поттера наводиться кілька рецептів чудодійного зілля. Наприклад, заспокійливий бальзам здатен позбавити від тривоги. Для його виготовлення необхідний товчений місячний камінь і сироп череміца. А щоб приготувати зілля краси потрібні крила феї, ранкова роса, пелюстки троянди, сушені манжетки, волосся з хвоста єдинорога і корінь імбиру.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme